Twaalf maanden met uitstel voor dolle achtervolging met mobilhome

 Twaalf maanden met uitstel voor dolle achtervolging met mobilhome

Een 53-jarige man is door de Brugse strafrechter tot 12 maanden voorwaardelijke celstraf veroordeeld voor een spectaculaire achtervolging met een mobilhome. Jean D. sloeg na een alcoholcontrole op de vlucht en reed bijna in op een politieman. Het openbaar ministerie had minstens drie jaar effectief gevorderd.

De politie kreeg de zigzaggende mobilhome van de man in de nacht van vrijdag 11 op zaterdag 12 december in de gaten aan de Zeedijk in Middelkerke. De bestuurder legde een positieve alcoholtest af. Omdat de man officieel in Spanje woont, besloot de politie om hem zijn boete onmiddellijk te doen betalen. Jean D. duwde echter het gaspedaal in en vluchtte weg richting Raversijde.

Het kwam tot een dolle achtervolgingsrit waarbij de bestuurder onder andere een rood stoplicht negeerde. In Oostende probeerde de politie meerdere keren tevergeefs om de man klem te rijden. D. ramde echter meerdere combi's en kon ontkomen richting snelweg. Een politieman kon nog net opzij springen. Uiteindelijk schoot de wegpolitie van Jabbeke te hulp door ter hoogte van Oudenburg spijkermatten op de A10 te leggen. Door de lekke banden kon Jean D. niet anders dan de mobilhome aan de kant zetten.

De verdediging legde uit dat Jean D. het mentaal moeilijk had op het ogenblik van de feiten. Hij was de dagen ervoor in Koksijde en Brussel al opgepakt voor rijden onder invloed en openbare dronkenschap. De beklaagde ontkent met klem dat hij de bedoeling had om een Oostendse politieman dood te rijden. De rechter volgde die stelling en sprak hem vrij voor poging tot doodslag.

D. kreeg 12 maanden met uitstel voor gewapende weerspannigheid en opzettelijk gevaarlijk gedrag in het verkeer.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u