Toezicht op het verkeersveiligheidsbeleid van politiediensten voor 2015

 Toezicht op het verkeersveiligheidsbeleid van politiediensten voor 2015

De ministerraad keurt een ontwerp van koninklijk besluit goed dat 248.000 euro aan de FOD Mobiliteit en Vervoer toekent voor het toezicht op het verkeersveiligheidsbeleid van de politiediensten voor 2015. Minister van Veiligheid en Binnenlandse Zaken Jan Jambon en minister van Mobiliteit Jacqueline Galant stelden het ontwerp voor.

Dankzij de financiering kan de FOD Mobiliteit en Vervoer de Europese richtlijn ter facilitering van de grensoverschrijdende uitwisseling van informatie over verkeersgerelateerde verkeersovertredingen omzetten. Ze is ook onmisbaar voor de verbeteringsprojecten op het vlak van het vervolgingsbeleid zoals de doorgedreven bestrijding van recidive.

Het ontwerp bestendigt ook de investering in personeel bij de FOD Mobiliteit en Vervoer, aangezien drie aangeworven medewerkers van niveau A in dienst kunnen blijven en een bijkomende medewerker van niveau B kan worden aangeworven zoals gepland in het personeelsplan.

03/07 (BELGAMEDIASUPPORT)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u