Tiener sterft na aanrijding met trein in Berlaar

  Tiener sterft na aanrijding met trein in Berlaar

In Berlaar is maandagochtend een 16-jarig meisje om het leven gekomen toen ze op de spoorwegovergang aan de Stationsstraat werd aangereden door een trein. Dat werd vernomen bij de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen.

Het ongeval gebeurde rond 8 uur. "Volgens oogggetuigen wilde het meisje, dat in de buurt van het station woont, nog snel haar trein halen. Ze kroop onder de slagbomen, liep de sporen op en werd daar gegrepen door een trein die uit de tegenovergestelde richting kwam", zegt parketwoordvoerster Lieselotte Claessens.

Het parket heeft het labo, de wetsgeneesheer en een verkeersdeskundige ter plaatse gestuurd om de precieze omstandigheden van het ongeval te achterhalen.

Door het ongeval is het treinverkeer tussen Lier en Heist-op-den-Berg onderbroken. De tweehonderd passagiers op de betrokken trein werden geëvacueerd. De NMBS legt vervangbussen in.

BERLAAR 14/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u