Temse: autobestuurder opgepakt voor vluchtmisdrijf na aanrijden kind

 Temse: autobestuurder opgepakt voor vluchtmisdrijf na aanrijden kind

In het Oost-Vlaamse Temse is een 25-jarige man opgepakt die dinsdag met zijn wagen een meisje van 11 aanreed en vluchtmisdrijf pleegde. Het slachtoffer liep ernstige verwondingen op, meldt de afdeling Dendermonde van het parket Oost-Vlaanderen.

Het ongeval gebeurde dinsdag rond 15.30 uur aan het kruispunt van de Afschrijverslaan en de Cauwerburg in Temse.

De omstandigheden worden nog onderzocht, maar de auto raakte het meisje. "De bestuurder van het betrokken voertuig pleegde na de aanrijding vluchtmisdrijf. Dankzij de beschrijving van getuigen en camerabeelden konden het voertuig en de vermoedelijke dader snel worden opgespoord", zegt het parket.

De verdachte, een 25-jarige man uit Temse, ontkende eerst zijn betrokkenheid, maar legde later toch bekentenissen af. De man wordt donderdagavond voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt zijn aanhouding.

TEMSE 28/05 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u