Stijgend aantal pv's voor parkeren op plaatsen voorbehouden voor personen met handicap

 Stijgend aantal pv's voor parkeren op plaatsen voorbehouden voor personen met handicap

Het aantal geregistreerde inbreuken voor parkeren op plaatsen die voorbehouden zijn voor personen met een handicap is in de periode 2010-2013 gestegen van 39.727 tot 43.124. In de eerste helft van 2014 werden hiervoor 21.500 pv's opgelegd. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon op een schriftelijke vraag van Franky Demon (CD&V).

Jambon kan geen antwoord geven op de vraag hoeveel frauduleuze kaarten er worden opgespoord. Wel verwijst hij naar een recente melding van staatssecretaris Elke Sleurs in het parlement dat er ongeveer 200.000 parkeerkaarten van overleden begunstigden niet werden ingeleverd. "Dat wil echter niet zeggen dat al deze kaarten nog in omloop zijn", aldus Jambon.

De staatssecretaris onderzoekt volgens Jambon momenteel hoe zij het gebruik en de controle van deze parkeerkaarten kan optimaliseren. In het kader van het lopend kerntakendebat voor de politie en de 6e staatshervorming waarbij een aantal verkeersinbreuken via de GAS-wetgeving geregionaliseerd werden, wordt momenteel onderzocht welke taken de politie in deze materie nog zal opnemen.

BRUSSEL 17/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u