Stijgend aantal pv's voor parkeren op plaatsen voorbehouden voor personen met handicap

 Stijgend aantal pv's voor parkeren op plaatsen voorbehouden voor personen met handicap

Het aantal geregistreerde inbreuken voor parkeren op plaatsen die voorbehouden zijn voor personen met een handicap is in de periode 2010-2013 gestegen van 39.727 tot 43.124. In de eerste helft van 2014 werden hiervoor 21.500 pv's opgelegd. Dat blijkt uit het antwoord van minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon op een schriftelijke vraag van Franky Demon (CD&V).

Jambon kan geen antwoord geven op de vraag hoeveel frauduleuze kaarten er worden opgespoord. Wel verwijst hij naar een recente melding van staatssecretaris Elke Sleurs in het parlement dat er ongeveer 200.000 parkeerkaarten van overleden begunstigden niet werden ingeleverd. "Dat wil echter niet zeggen dat al deze kaarten nog in omloop zijn", aldus Jambon.

De staatssecretaris onderzoekt volgens Jambon momenteel hoe zij het gebruik en de controle van deze parkeerkaarten kan optimaliseren. In het kader van het lopend kerntakendebat voor de politie en de 6e staatshervorming waarbij een aantal verkeersinbreuken via de GAS-wetgeving geregionaliseerd werden, wordt momenteel onderzocht welke taken de politie in deze materie nog zal opnemen.

BRUSSEL 17/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu