Stad Antwerpen wil ruime regionale samenwerking rond mobiliteit starten

 Stad Antwerpen wil ruime regionale samenwerking rond mobiliteit starten

Nu er binnenkort in en rond de stad Antwerpen verschillende grote infrastructuurprojecten starten en die werken allicht een impact zullen hebben op de mobiliteit in de brede regio, nodigt Antwerpen maar liefst 42 stads- en gemeentebesturen uit de omgeving uit voor een gezamenlijke denkoefening. Dat moet resulteren in een regionale samenwerking rond grote wegenwerken, "innovatieve vervoersstromen" en de algemene afstemming van de mobiliteit in de Antwerpse regio.

Met de werken aan onder meer de Noorderlijn, het knooppunt Schijnpoort en natuurlijk de Oosterweelverbinding voor de boeg, wordt binnen Antwerpen al samengewerkt tussen verschillende mobiliteits- en andere partners. Zo worden de werken maximaal op elkaar afgestemd en zullen bewoners en bezoekers zo actueel mogelijke verkeersinfo krijgen via de website slimnaarantwerpen.be. Maar het stadsbestuur kijkt nu ook naar de omliggende regio.

"Er zullen uiteraard ook in heel wat andere gemeenten in de Antwerpse regio infrastructuurwerken worden uitgevoerd, die in mindere of meerdere mate invloed kunnen hebben op de bereikbaarheid en de verkeersstromen in de regio", zegt mobiliteitsschepen Koen Kennis (N-VA). "Het is dus meer dan ooit nodig dat de betrokken gemeentebesturen elkaar hierover blijven informeren of dat zij proberen om de werken op elkaar af te stemmen."

Kennis hoopt daarnaast bijvoorbeeld ook op een bijkomende versterking van het bovenlokale fietsennetwerk die rekening houdt met de reikwijdte van de in opmars zijnde elektrische fiets en op het verder verspreiden van reeds in een stedelijke omgeving geteste nieuwe autodeelconcepten. Volgens Kennis wordt het creëren van "vervoersregio's" ook gepromoot door de Vlaamse overheid.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u