Antwerpen Autovrij focust op 'andere' mobiliteit

  Antwerpen Autovrij focust op 'andere' mobiliteit

Op zondag 20 september worden auto's uit de Antwerpse binnenstad verbannen en heersen voetgangers en fietsers over de straten tijdens Antwerpen Autovrij. Deze dertiende editie focust op 'andere' mobiliteit, onder de slogan 'Kom anders naar 't stad'.

De stad wil mensen zo doen nadenken over welke vervoerswijze ze gebruiken om naar Antwerpen te komen. "We promoten multimodaliteit en willen mensen verleiden hun vervoerskeuze aan te passen aan de omstandigheden. Afhankelijk van je plannen in de stad, kan een alternatief vervoermiddel of een combinatie ervan veel praktischer zijn", zegt schepen voor Mobiliteit Koen Kennis.

Wie die alternatieve mobiliteit wil ontdekken, kan terecht op de mobiliteitsmarkt op de Meir en de Groenplaats. Daar wordt informatie aangeboden over autodelen, steppen, fietsdelen en (bedrijfs)fietsen.

Er staan nog vele andere activiteiten op het programma, verspreid over twintig locaties in de binnenstad. Op de Vrijdagmarkt kunnen koopjesjagers een tweedehandsfiets op de kop tikken, op het Koningin Astridplein kan je je fiets laten herstellen en in de Koningstraat wordt er een picknick met een Bolleke georganiseerd.

Voor wie het wat actiever wil, is er een bewegwijzerde fietstocht, die vanop het Koningin Astridplein langs zes parken en verschillende speeltuintjes leidt. Er zijn ook straatspelen en ludieke races. De kleinsten kunnen met springbeesten springen, fietsen op rollen, steltlopen of hun fiets pimpen.

De binnenstad is autovrij van 10 tot 18 uur. De autovrije zone loopt van de Kaaien tot de Leien en van de Amsterdamstraat in het noorden tot de as Scheldestraat, Vlaamsekaai, Jan Van Gentstraat in het zuiden. De Gedempte Zuiderdokken blijven wel steeds bereikbaar.

ANTWERPEN 10/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u