Antwerpen Autovrij focust op 'andere' mobiliteit

  Antwerpen Autovrij focust op 'andere' mobiliteit

Op zondag 20 september worden auto's uit de Antwerpse binnenstad verbannen en heersen voetgangers en fietsers over de straten tijdens Antwerpen Autovrij. Deze dertiende editie focust op 'andere' mobiliteit, onder de slogan 'Kom anders naar 't stad'.

De stad wil mensen zo doen nadenken over welke vervoerswijze ze gebruiken om naar Antwerpen te komen. "We promoten multimodaliteit en willen mensen verleiden hun vervoerskeuze aan te passen aan de omstandigheden. Afhankelijk van je plannen in de stad, kan een alternatief vervoermiddel of een combinatie ervan veel praktischer zijn", zegt schepen voor Mobiliteit Koen Kennis.

Wie die alternatieve mobiliteit wil ontdekken, kan terecht op de mobiliteitsmarkt op de Meir en de Groenplaats. Daar wordt informatie aangeboden over autodelen, steppen, fietsdelen en (bedrijfs)fietsen.

Er staan nog vele andere activiteiten op het programma, verspreid over twintig locaties in de binnenstad. Op de Vrijdagmarkt kunnen koopjesjagers een tweedehandsfiets op de kop tikken, op het Koningin Astridplein kan je je fiets laten herstellen en in de Koningstraat wordt er een picknick met een Bolleke georganiseerd.

Voor wie het wat actiever wil, is er een bewegwijzerde fietstocht, die vanop het Koningin Astridplein langs zes parken en verschillende speeltuintjes leidt. Er zijn ook straatspelen en ludieke races. De kleinsten kunnen met springbeesten springen, fietsen op rollen, steltlopen of hun fiets pimpen.

De binnenstad is autovrij van 10 tot 18 uur. De autovrije zone loopt van de Kaaien tot de Leien en van de Amsterdamstraat in het noorden tot de as Scheldestraat, Vlaamsekaai, Jan Van Gentstraat in het zuiden. De Gedempte Zuiderdokken blijven wel steeds bereikbaar.

ANTWERPEN 10/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u