Antwerpen Autovrij focust op 'andere' mobiliteit

  Antwerpen Autovrij focust op 'andere' mobiliteit

Op zondag 20 september worden auto's uit de Antwerpse binnenstad verbannen en heersen voetgangers en fietsers over de straten tijdens Antwerpen Autovrij. Deze dertiende editie focust op 'andere' mobiliteit, onder de slogan 'Kom anders naar 't stad'.

De stad wil mensen zo doen nadenken over welke vervoerswijze ze gebruiken om naar Antwerpen te komen. "We promoten multimodaliteit en willen mensen verleiden hun vervoerskeuze aan te passen aan de omstandigheden. Afhankelijk van je plannen in de stad, kan een alternatief vervoermiddel of een combinatie ervan veel praktischer zijn", zegt schepen voor Mobiliteit Koen Kennis.

Wie die alternatieve mobiliteit wil ontdekken, kan terecht op de mobiliteitsmarkt op de Meir en de Groenplaats. Daar wordt informatie aangeboden over autodelen, steppen, fietsdelen en (bedrijfs)fietsen.

Er staan nog vele andere activiteiten op het programma, verspreid over twintig locaties in de binnenstad. Op de Vrijdagmarkt kunnen koopjesjagers een tweedehandsfiets op de kop tikken, op het Koningin Astridplein kan je je fiets laten herstellen en in de Koningstraat wordt er een picknick met een Bolleke georganiseerd.

Voor wie het wat actiever wil, is er een bewegwijzerde fietstocht, die vanop het Koningin Astridplein langs zes parken en verschillende speeltuintjes leidt. Er zijn ook straatspelen en ludieke races. De kleinsten kunnen met springbeesten springen, fietsen op rollen, steltlopen of hun fiets pimpen.

De binnenstad is autovrij van 10 tot 18 uur. De autovrije zone loopt van de Kaaien tot de Leien en van de Amsterdamstraat in het noorden tot de as Scheldestraat, Vlaamsekaai, Jan Van Gentstraat in het zuiden. De Gedempte Zuiderdokken blijven wel steeds bereikbaar.

ANTWERPEN 10/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u