Sjoemelsoftware

 Sjoemelsoftware

Bent u slachtoffer van de dieselgatefraude of ‘sjoemelsoftware’ door Volkswagen? Registreer u en INTOLAW kijkt na op welke schadevergoeding u recht heeft.

Bent u slachtoffer van de dieselgatefraude door Volkswagen? Wij helpen u met het bekijken op welke schadevergoeding u recht heeft. Deze schadevergoeding is ook van toepassing op een tweedehandsauto of leasingwagen.

Wilt u weten welke uw rechten zijn? Registreer gratis via ons registratieformulier onderaan deze pagina. Wij bekommeren ons verder over uw probleem.

Volgens de Belgische wetgeving kan een individuele schadevergoeding geëist worden, bestaande uit verschillende delen :

1) Waardedaling.

Uw auto daalt in waarde indien deze is uitgerust met fraudesoftware, want het brandstofverbruik verhoogt -van zodra deze software wordt aangepast- en de auto levert aan vermogen in. Dit betekent uiteraard ook een hogere CO2 uitstoot. De onderhouds- en herstellingskosten van een gefraudeerde wagen lopen ook hoger op door een gebrekkig uitlaatgasrecirculatiesysteem (EGR).

2) Meerkosten

Er zijn meerkosten verbonden aan hoger verbruik. Dit hoger verbruikt hangt onder meer  af van  het type NOx beperkingssysteem dat werd geïnstalleerd.  Ook wanneer de software wordt aangepast zijn er meerkosten, bijvoorbeeld wegens hoger gewicht bij installatie van SCR (selective catalytic reduction) of wegens hogere CO2 uitstoot bij het herafstellen van de EGR/LNT. Het staat vast dat gefraudeerde voertuigen lijden onder meerkosten, want de CO2 uitstoot en het brandstofverbruik zijn nauw gerelateerd.

3) Derving

U kan een morele schadevergoeding eisen, uw wagen is immers niet-conform met de specificaties. Deze schadevergoeding wegens derving wordt bepaald door de rechter, en verschilt individueel.

De vergoeding, die duizenden euro’s kan bedragen, is afhankelijk van het type wagen. Het is belangrijk dat u een formele bevestiging kan voorleggen dat uw wagen getroffen is door deze fraude. Deze kan u bekomen wanneer u het chassisnummer laat controleren. Het is mogelijk dat een deskundigenonderzoek wordt aangevraagd om de precieze gevolgen en de grootte van de schadevergoeding vast te stellen. 


Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u