Ronde Van Vlaanderen - slechts 4 bestuurders bliezen positief

 Ronde Van Vlaanderen - slechts 4 bestuurders bliezen positief

Bij de alcoholcontroles na de Ronde Van Vlaanderen in de politiezone Vlaamse Ardennen, waarbij volgens sommige mediaberichten de situatie volledig uit de hand liep met 15 procent van de automobilisten die positief testte, zijn zondag amper 26 autobestuurders gecontroleerd en 4 ervan betrapt.

Vorig jaar waren er voor het eerst gerichte controles na de Ronde en hadden 3 van de 40 gecontroleerde bestuurders teveel gedronken. Zondag werd gemeld dat 15 procent van de automobilisten positief blies bij controles na de wedstrijd, maar toen waren de absolute cijfers nog niet bekend. Maandag bleek dat er slechts 26 autobestuurders gecontroleerd werden en dat het aantal positieve chauffeurs beperkt bleef tot 4. "Het percentage is inderdaad hoog, maar het ging om een zeer gerichte controle.", aldus korpschef Joost Duhamel van de lokale politie.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u