Ronde Van Vlaanderen - slechts 4 bestuurders bliezen positief

 Ronde Van Vlaanderen - slechts 4 bestuurders bliezen positief

Bij de alcoholcontroles na de Ronde Van Vlaanderen in de politiezone Vlaamse Ardennen, waarbij volgens sommige mediaberichten de situatie volledig uit de hand liep met 15 procent van de automobilisten die positief testte, zijn zondag amper 26 autobestuurders gecontroleerd en 4 ervan betrapt.

Vorig jaar waren er voor het eerst gerichte controles na de Ronde en hadden 3 van de 40 gecontroleerde bestuurders teveel gedronken. Zondag werd gemeld dat 15 procent van de automobilisten positief blies bij controles na de wedstrijd, maar toen waren de absolute cijfers nog niet bekend. Maandag bleek dat er slechts 26 autobestuurders gecontroleerd werden en dat het aantal positieve chauffeurs beperkt bleef tot 4. "Het percentage is inderdaad hoog, maar het ging om een zeer gerichte controle.", aldus korpschef Joost Duhamel van de lokale politie.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u