Romain Hissel in voorhechtenis wegens poging tot doodslag, brandstichting en carjacking

 Romain Hissel in voorhechtenis wegens poging tot doodslag, brandstichting en carjacking

Romain Hissel, de zoon van advocaat Victor Hissel, zit in voorlopige hechtenis op verdenking van poging tot doodslag, brandstichting, diefstal met geweld, weerspannigheid, kwaadwillige belemmering van het verkeer en vernieling van een politievoertuig. Het parket van Namen heeft vrijdag een bericht hierover in de Franstalige pers bevestigd. Hissel verschijnt op 22 april voor de tweede keer voor de raadkamer.

Op 21 maart had Romain Hissel rond 23 uur in een tankstation in Malonne benzine op de grond gegoten en in brand gestoken. Toen de politie aankwam, reed hij met zijn wagen op de agenten in. De politieagenten openden het vuur om zich te beschermen. Een van hen raakte gewond aan het been, de andere was in shock.

Hissel nam de vlucht naar Namen. Omdat zijn auto beschadigd was, pleegde hij een carjacking, waarbij hij de automobilist met een mes bedreigde. De politie achtervolgde hem en kon hem rond middernacht in Floreffe inrekenen.

De jongeman werd op 22 maart door de onderzoeksrechter aangehouden. De raadkamer bevestigde de aanhouding op 25 maart. "Hij erkent de feiten", zei de eerste substituut van de procureur des Konings van Namen vrijdag. De onderzoeksrechter vroeg een deskundig onderzoek van de geestestoestand van Hissel.

Romain Hissel werd in maart 2013 al tot gevangenisstraffen met uitstel veroordeeld voor poging tot doodslag op zijn vader en voor een carjacking tijdens zijn vlucht uit een verzorgingsinstelling.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u