Romain Hissel in voorhechtenis wegens poging tot doodslag, brandstichting en carjacking

 Romain Hissel in voorhechtenis wegens poging tot doodslag, brandstichting en carjacking

Romain Hissel, de zoon van advocaat Victor Hissel, zit in voorlopige hechtenis op verdenking van poging tot doodslag, brandstichting, diefstal met geweld, weerspannigheid, kwaadwillige belemmering van het verkeer en vernieling van een politievoertuig. Het parket van Namen heeft vrijdag een bericht hierover in de Franstalige pers bevestigd. Hissel verschijnt op 22 april voor de tweede keer voor de raadkamer.

Op 21 maart had Romain Hissel rond 23 uur in een tankstation in Malonne benzine op de grond gegoten en in brand gestoken. Toen de politie aankwam, reed hij met zijn wagen op de agenten in. De politieagenten openden het vuur om zich te beschermen. Een van hen raakte gewond aan het been, de andere was in shock.

Hissel nam de vlucht naar Namen. Omdat zijn auto beschadigd was, pleegde hij een carjacking, waarbij hij de automobilist met een mes bedreigde. De politie achtervolgde hem en kon hem rond middernacht in Floreffe inrekenen.

De jongeman werd op 22 maart door de onderzoeksrechter aangehouden. De raadkamer bevestigde de aanhouding op 25 maart. "Hij erkent de feiten", zei de eerste substituut van de procureur des Konings van Namen vrijdag. De onderzoeksrechter vroeg een deskundig onderzoek van de geestestoestand van Hissel.

Romain Hissel werd in maart 2013 al tot gevangenisstraffen met uitstel veroordeeld voor poging tot doodslag op zijn vader en voor een carjacking tijdens zijn vlucht uit een verzorgingsinstelling.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Hoeveel kost een GAS-boete?

Maandag 26 September 2022

Hoeveel kost een GAS-boete?

Om de opgelopen achterstand binnen Justitie weg te werken en om efficiënter te werken, is onze overheid al enkele jaren op zoek naar alternatieve mogelijkheden voor het bestraffen van verkeersovertredingen. Hun zoektocht resulteerde in het in leven roepen van de bestuurlijke beteugeling. Dit wil zeggen dat gemeenten vanaf nu de keuze hebben om een verkeersovertreding strafrechtelijk of bestuursrechtelijk af te handelen. Wanneer er wordt gekozen voor een bestuursrechtelijke afhandeling, kunnen gemeenten namelijk bepaalde overtredingen sanctioneren aan de hand van een GAS-boete.

Lees meer
 De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Vrijdag 26 Augustus 2022

De betalende modules van het VIAS-instituut als alternatief voor een veroordeling

Er wordt u een VIAS-cursus aangeboden omdat u een verkeersovertreding hebt begaan. U vraagt zich af wat zo’n cursus inhoudt en hoeveel tijd en geld dit u zal kosten. Sommige opleidingen zijn gratis. Deze opleidingen worden in een ander artikel besproken. Intolaw biedt u in dit artikel een overzicht van alle betalende cursussen van het VIAS-instituut:

Lees meer
 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
close menu 1u