Romain Hissel in voorhechtenis wegens poging tot doodslag, brandstichting en carjacking

 Romain Hissel in voorhechtenis wegens poging tot doodslag, brandstichting en carjacking

Romain Hissel, de zoon van advocaat Victor Hissel, zit in voorlopige hechtenis op verdenking van poging tot doodslag, brandstichting, diefstal met geweld, weerspannigheid, kwaadwillige belemmering van het verkeer en vernieling van een politievoertuig. Het parket van Namen heeft vrijdag een bericht hierover in de Franstalige pers bevestigd. Hissel verschijnt op 22 april voor de tweede keer voor de raadkamer.

Op 21 maart had Romain Hissel rond 23 uur in een tankstation in Malonne benzine op de grond gegoten en in brand gestoken. Toen de politie aankwam, reed hij met zijn wagen op de agenten in. De politieagenten openden het vuur om zich te beschermen. Een van hen raakte gewond aan het been, de andere was in shock.

Hissel nam de vlucht naar Namen. Omdat zijn auto beschadigd was, pleegde hij een carjacking, waarbij hij de automobilist met een mes bedreigde. De politie achtervolgde hem en kon hem rond middernacht in Floreffe inrekenen.

De jongeman werd op 22 maart door de onderzoeksrechter aangehouden. De raadkamer bevestigde de aanhouding op 25 maart. "Hij erkent de feiten", zei de eerste substituut van de procureur des Konings van Namen vrijdag. De onderzoeksrechter vroeg een deskundig onderzoek van de geestestoestand van Hissel.

Romain Hissel werd in maart 2013 al tot gevangenisstraffen met uitstel veroordeeld voor poging tot doodslag op zijn vader en voor een carjacking tijdens zijn vlucht uit een verzorgingsinstelling.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu