Romain Hissel in voorhechtenis wegens poging tot doodslag, brandstichting en carjacking

 Romain Hissel in voorhechtenis wegens poging tot doodslag, brandstichting en carjacking

Romain Hissel, de zoon van advocaat Victor Hissel, zit in voorlopige hechtenis op verdenking van poging tot doodslag, brandstichting, diefstal met geweld, weerspannigheid, kwaadwillige belemmering van het verkeer en vernieling van een politievoertuig. Het parket van Namen heeft vrijdag een bericht hierover in de Franstalige pers bevestigd. Hissel verschijnt op 22 april voor de tweede keer voor de raadkamer.

Op 21 maart had Romain Hissel rond 23 uur in een tankstation in Malonne benzine op de grond gegoten en in brand gestoken. Toen de politie aankwam, reed hij met zijn wagen op de agenten in. De politieagenten openden het vuur om zich te beschermen. Een van hen raakte gewond aan het been, de andere was in shock.

Hissel nam de vlucht naar Namen. Omdat zijn auto beschadigd was, pleegde hij een carjacking, waarbij hij de automobilist met een mes bedreigde. De politie achtervolgde hem en kon hem rond middernacht in Floreffe inrekenen.

De jongeman werd op 22 maart door de onderzoeksrechter aangehouden. De raadkamer bevestigde de aanhouding op 25 maart. "Hij erkent de feiten", zei de eerste substituut van de procureur des Konings van Namen vrijdag. De onderzoeksrechter vroeg een deskundig onderzoek van de geestestoestand van Hissel.

Romain Hissel werd in maart 2013 al tot gevangenisstraffen met uitstel veroordeeld voor poging tot doodslag op zijn vader en voor een carjacking tijdens zijn vlucht uit een verzorgingsinstelling.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
close menu 1u