Richtlijn buitenlandse verkeersboetes goedgekeurd door Europees Parlement

 Richtlijn buitenlandse verkeersboetes goedgekeurd door Europees Parlement

Woensdag keurde het Europees Parlement een nieuwe richtlijn goed die ervoor moet zorgen dat de lidstaten beter de gegevens over verkeersovertredingen met elkaar gaan uitwisselen. Het Europees Hof van Justitie vernietigde vorig jaar in mei nog een andere richtlijn hierover vanwege een probleem met de rechtsgrondslag. De nieuwe richtlijn zal ook in voege treden in het Verenigd Koninkrijk, Ierland en Denemarken, die de vorige niet toepasten.

Door deze richtlijn zal het veel gemakkelijker worden om gegevens door te geven tussen de lidstaat van de overtreding en die waar het betrokken voertuig is ingeschreven. "Daarbij worden vooral die overtredingen geviseerd die het meest voorkomen en ook het grootste aantal slachtoffers maken, zoals overdreven snelheid, door het rode licht rijden, niet dragen van de gordel en rijden onder invloed.", verklaart Europees parlementslid Helga Stevens (N-VA).

Volgens verschillende parlementsleden houdt de nieuwe tekst ook beter rekening met de bescherming van de persoonsgegevens. Bevoegd Eurocommissaris Violetta Bulc heeft het over een "belangrijke stap" voor de verkeersveiligheid binnen Europa, die burgers moet beschermen tegen "onvoorzichtige bestuurders die de verkeersregels niet respecteren". De nieuwe richtlijn zou vanaf mei door een akkoord van de Europese Raad van kracht kunnen gaan. De overgangsperiode waarin de huidige regelgeving nog van kracht is, loopt dan namelijk af.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u