Rechter gelooft man die met 2,3 kilo cannabis spacecakes wilde bakken

 Rechter gelooft man die met 2,3 kilo cannabis spacecakes wilde bakken

Een in Kinrooi wonende Nederlander die 2,35 kilo cannabis bij zich had, is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden met uitstel en een boete van 6.000 euro, waarvan de helft met uitstel. De man kon de rechter ervan overtuigen dat de cannabis voor eigen gebruik was.

Begin 2015 was de Nederlander in Bocholt betrokken bij een verkeersongeval. Toen de politie ter plaatse kwam, vonden de agenten in de koffer een luchtdichte zak met daarin 2,35 kilo cannabis en enkele zakken potgrond. Ook had de Nederlander 1.095 euro op zak. De man gaf onmiddellijk toe dat hij de eigenaar is van de cannabis. Hij verklaarde dat hij de drugs niet verder wilde verkopen, maar wel in spacecakes voor zijn vrienden wilde verwerken. Zijn echtgenote en kinderen, die op het ogenblik van het ongeval aanwezig waren, bevestigden die verklaring.

Het Openbaar Ministerie was er zeker van dat de man de drugs wou verkopen en eiste een gevangenisstraf van 8 maanden, een boete en de verbeurdverklaring van 1.095 euro. Maar de rechter achtte de uitleg van de verdachte geloofwaardig, omdat er in de gsm van de Nederlander geen berichten werden aangetroffen waaruit bleek dat hij drugs dealde. De man had ook een plausibele verklaring voor de aangetroffen potgrond en het in beslag genomen geld.

De rechter veroordeelde hem enkel voor het bezit van de cannabis. Het in beslag genomen geld krijgt de Nederlander terug. De drugs werden verbeurd verklaard.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u