Rechter gelooft man die met 2,3 kilo cannabis spacecakes wilde bakken

 Rechter gelooft man die met 2,3 kilo cannabis spacecakes wilde bakken

Een in Kinrooi wonende Nederlander die 2,35 kilo cannabis bij zich had, is door de correctionele rechtbank van Tongeren veroordeeld tot een gevangenisstraf van zes maanden met uitstel en een boete van 6.000 euro, waarvan de helft met uitstel. De man kon de rechter ervan overtuigen dat de cannabis voor eigen gebruik was.

Begin 2015 was de Nederlander in Bocholt betrokken bij een verkeersongeval. Toen de politie ter plaatse kwam, vonden de agenten in de koffer een luchtdichte zak met daarin 2,35 kilo cannabis en enkele zakken potgrond. Ook had de Nederlander 1.095 euro op zak. De man gaf onmiddellijk toe dat hij de eigenaar is van de cannabis. Hij verklaarde dat hij de drugs niet verder wilde verkopen, maar wel in spacecakes voor zijn vrienden wilde verwerken. Zijn echtgenote en kinderen, die op het ogenblik van het ongeval aanwezig waren, bevestigden die verklaring.

Het Openbaar Ministerie was er zeker van dat de man de drugs wou verkopen en eiste een gevangenisstraf van 8 maanden, een boete en de verbeurdverklaring van 1.095 euro. Maar de rechter achtte de uitleg van de verdachte geloofwaardig, omdat er in de gsm van de Nederlander geen berichten werden aangetroffen waaruit bleek dat hij drugs dealde. De man had ook een plausibele verklaring voor de aangetroffen potgrond en het in beslag genomen geld.

De rechter veroordeelde hem enkel voor het bezit van de cannabis. Het in beslag genomen geld krijgt de Nederlander terug. De drugs werden verbeurd verklaard.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u