Rechtbank Ieper - Iets mildere straf in beroep voor dodelijk ongeval

  Rechtbank Ieper - Iets mildere straf in beroep voor dodelijk ongeval

Een Fransman die in oktober vorig jaar vluchtmisdrijf pleegde bij een dodelijk ongeval heeft donderdag voor de correctionele rechtbank van Ieper een iets mildere straf gekregen. De vier jaar cel uit het vonnis van de politierechtbank blijft, maar een kleiner deel is effectief.

Op maandag 13 oktober 2014 was Tommy S. op de terugweg van zijn werk in Oostrozebeke. Hij was betrokken bij een ongeval, waarna hij de vlucht nam. Bij dat ongeval overleed de 61-jarge Roger C. Het was Rogers eigen zoon die als politieagent ter plaatse kwam om vaststellingen te doen. Franse speurders konden Tommy S. uiteindelijk oppakken. Hij zat vier maanden in voorhechtenis en kwam na het betalen van een borgsom vrij onder voorwaarden.

De politierechter veroordeelde hem tot 2 jaar, waarvan 1 effectief, voor het ongeval zelf en dezelfde straf voor het vluchtmisdrijf. Hij kreeg ook zeven jaar verval tot sturen opgelegd. Maar tegen de veroordeling voor het geval zelf tekende de Fransman beroep aan. "Hoewel de bestraffing zwaar is, berust mijn cliënt in de veroordeling voor het vluchtmisdrijf", stelde zijn advocate Julie Vandenbogaerde. "Maar tegen het vonnis betreffende het ongeval zelf, tekenden we wel beroep aan. Mijn cliënt voelt zich aansprakelijk en verantwoordelijk. En terecht, want hij reed te snel. Maar het slachtoffer had zelf ook een aandeel in het ongeval."

Voor die tenlastelegging krijgt de man nu een mildere straf. Hij wordt nog steeds veroordeeld tot 2 jaar celstraf voor het ongeval zelf, maar slechts 6 maand blijft effectief.

IEPER 01/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
close menu 1u