Rechtbank Ieper - Iets mildere straf in beroep voor dodelijk ongeval

  Rechtbank Ieper - Iets mildere straf in beroep voor dodelijk ongeval

Een Fransman die in oktober vorig jaar vluchtmisdrijf pleegde bij een dodelijk ongeval heeft donderdag voor de correctionele rechtbank van Ieper een iets mildere straf gekregen. De vier jaar cel uit het vonnis van de politierechtbank blijft, maar een kleiner deel is effectief.

Op maandag 13 oktober 2014 was Tommy S. op de terugweg van zijn werk in Oostrozebeke. Hij was betrokken bij een ongeval, waarna hij de vlucht nam. Bij dat ongeval overleed de 61-jarge Roger C. Het was Rogers eigen zoon die als politieagent ter plaatse kwam om vaststellingen te doen. Franse speurders konden Tommy S. uiteindelijk oppakken. Hij zat vier maanden in voorhechtenis en kwam na het betalen van een borgsom vrij onder voorwaarden.

De politierechter veroordeelde hem tot 2 jaar, waarvan 1 effectief, voor het ongeval zelf en dezelfde straf voor het vluchtmisdrijf. Hij kreeg ook zeven jaar verval tot sturen opgelegd. Maar tegen de veroordeling voor het geval zelf tekende de Fransman beroep aan. "Hoewel de bestraffing zwaar is, berust mijn cliënt in de veroordeling voor het vluchtmisdrijf", stelde zijn advocate Julie Vandenbogaerde. "Maar tegen het vonnis betreffende het ongeval zelf, tekenden we wel beroep aan. Mijn cliënt voelt zich aansprakelijk en verantwoordelijk. En terecht, want hij reed te snel. Maar het slachtoffer had zelf ook een aandeel in het ongeval."

Voor die tenlastelegging krijgt de man nu een mildere straf. Hij wordt nog steeds veroordeeld tot 2 jaar celstraf voor het ongeval zelf, maar slechts 6 maand blijft effectief.

IEPER 01/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u