Rechtbank Antwerpen - Ruim vier jaar rijverbod voor dodelijk ongeval op Antwerpse Ring

  Rechtbank Antwerpen - Ruim vier jaar rijverbod voor dodelijk ongeval op Antwerpse Ring

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Alberto E.I. (36) donderdag veroordeeld voor de onopzettelijke doding van Jean-Claude K. (28), die hij op de Antwerpse Ring had aangereden. De dertiger had zich daarna samen met zijn vriendin Kapinga M. (27) uit de voeten gemaakt, zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Hij werd veroordeeld tot 24 maanden cel, 8.100 euro boete en ruim vier jaar rijverbod, zij kreeg één jaar cel.

Jean-Claude K. reed op 22 december 2013 rond 6.45 uur in de richting van Gent. Ter hoogte van de afrit Borgerhout raakte hij met zijn Toyota de vangrail en werd hij weg geslingerd tot op het middenste rijvak.

Hij stapte uit zijn wagen en werd vervolgens aangereden door een Peugeot Boxer, die te snel reed. Terwijl getuigen van de crash Jean-Claude K. nog probeerden te helpen, namen de inzittenden van de Peugeot de vlucht. Alberto E.I. keerde nog even op zijn stappen terug om de sleutels uit het contact te halen. Hij riep naar de getuigen dat hij terug zou komen, maar verdween in de bosjes.

Alberto E.I. ging zich later bij de politie aangeven. Hij vertelde dat hij de Toyoto wel op de rijbaan had zien staan, maar dat hij niet meer tijdig kon stoppen. Hij had ook niet gezien dat er iemand naast stond. Hij was samen met zijn vriendin weggevlucht, omdat hij geen geldige verblijfspapieren had en ook geen rijbewijs.

Beiden lieten verstek gaan op het proces. De rechtbank beval hun onmiddellijke aanhouding. De nabestaanden kregen een provisionele schadevergoeding van één euro toegekend.

ANTWERPEN 10/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in België!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu