Rechtbank Antwerpen - Ruim vier jaar rijverbod voor dodelijk ongeval op Antwerpse Ring

  Rechtbank Antwerpen - Ruim vier jaar rijverbod voor dodelijk ongeval op Antwerpse Ring

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Alberto E.I. (36) donderdag veroordeeld voor de onopzettelijke doding van Jean-Claude K. (28), die hij op de Antwerpse Ring had aangereden. De dertiger had zich daarna samen met zijn vriendin Kapinga M. (27) uit de voeten gemaakt, zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Hij werd veroordeeld tot 24 maanden cel, 8.100 euro boete en ruim vier jaar rijverbod, zij kreeg één jaar cel.

Jean-Claude K. reed op 22 december 2013 rond 6.45 uur in de richting van Gent. Ter hoogte van de afrit Borgerhout raakte hij met zijn Toyota de vangrail en werd hij weg geslingerd tot op het middenste rijvak.

Hij stapte uit zijn wagen en werd vervolgens aangereden door een Peugeot Boxer, die te snel reed. Terwijl getuigen van de crash Jean-Claude K. nog probeerden te helpen, namen de inzittenden van de Peugeot de vlucht. Alberto E.I. keerde nog even op zijn stappen terug om de sleutels uit het contact te halen. Hij riep naar de getuigen dat hij terug zou komen, maar verdween in de bosjes.

Alberto E.I. ging zich later bij de politie aangeven. Hij vertelde dat hij de Toyoto wel op de rijbaan had zien staan, maar dat hij niet meer tijdig kon stoppen. Hij had ook niet gezien dat er iemand naast stond. Hij was samen met zijn vriendin weggevlucht, omdat hij geen geldige verblijfspapieren had en ook geen rijbewijs.

Beiden lieten verstek gaan op het proces. De rechtbank beval hun onmiddellijke aanhouding. De nabestaanden kregen een provisionele schadevergoeding van één euro toegekend.

ANTWERPEN 10/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u