Rechtbank Antwerpen - Ruim vier jaar rijverbod voor dodelijk ongeval op Antwerpse Ring

  Rechtbank Antwerpen - Ruim vier jaar rijverbod voor dodelijk ongeval op Antwerpse Ring

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Alberto E.I. (36) donderdag veroordeeld voor de onopzettelijke doding van Jean-Claude K. (28), die hij op de Antwerpse Ring had aangereden. De dertiger had zich daarna samen met zijn vriendin Kapinga M. (27) uit de voeten gemaakt, zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Hij werd veroordeeld tot 24 maanden cel, 8.100 euro boete en ruim vier jaar rijverbod, zij kreeg één jaar cel.

Jean-Claude K. reed op 22 december 2013 rond 6.45 uur in de richting van Gent. Ter hoogte van de afrit Borgerhout raakte hij met zijn Toyota de vangrail en werd hij weg geslingerd tot op het middenste rijvak.

Hij stapte uit zijn wagen en werd vervolgens aangereden door een Peugeot Boxer, die te snel reed. Terwijl getuigen van de crash Jean-Claude K. nog probeerden te helpen, namen de inzittenden van de Peugeot de vlucht. Alberto E.I. keerde nog even op zijn stappen terug om de sleutels uit het contact te halen. Hij riep naar de getuigen dat hij terug zou komen, maar verdween in de bosjes.

Alberto E.I. ging zich later bij de politie aangeven. Hij vertelde dat hij de Toyoto wel op de rijbaan had zien staan, maar dat hij niet meer tijdig kon stoppen. Hij had ook niet gezien dat er iemand naast stond. Hij was samen met zijn vriendin weggevlucht, omdat hij geen geldige verblijfspapieren had en ook geen rijbewijs.

Beiden lieten verstek gaan op het proces. De rechtbank beval hun onmiddellijke aanhouding. De nabestaanden kregen een provisionele schadevergoeding van één euro toegekend.

ANTWERPEN 10/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u