Rechtbank Antwerpen - Ruim vier jaar rijverbod voor dodelijk ongeval op Antwerpse Ring

  Rechtbank Antwerpen - Ruim vier jaar rijverbod voor dodelijk ongeval op Antwerpse Ring

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft Alberto E.I. (36) donderdag veroordeeld voor de onopzettelijke doding van Jean-Claude K. (28), die hij op de Antwerpse Ring had aangereden. De dertiger had zich daarna samen met zijn vriendin Kapinga M. (27) uit de voeten gemaakt, zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. Hij werd veroordeeld tot 24 maanden cel, 8.100 euro boete en ruim vier jaar rijverbod, zij kreeg één jaar cel.

Jean-Claude K. reed op 22 december 2013 rond 6.45 uur in de richting van Gent. Ter hoogte van de afrit Borgerhout raakte hij met zijn Toyota de vangrail en werd hij weg geslingerd tot op het middenste rijvak.

Hij stapte uit zijn wagen en werd vervolgens aangereden door een Peugeot Boxer, die te snel reed. Terwijl getuigen van de crash Jean-Claude K. nog probeerden te helpen, namen de inzittenden van de Peugeot de vlucht. Alberto E.I. keerde nog even op zijn stappen terug om de sleutels uit het contact te halen. Hij riep naar de getuigen dat hij terug zou komen, maar verdween in de bosjes.

Alberto E.I. ging zich later bij de politie aangeven. Hij vertelde dat hij de Toyoto wel op de rijbaan had zien staan, maar dat hij niet meer tijdig kon stoppen. Hij had ook niet gezien dat er iemand naast stond. Hij was samen met zijn vriendin weggevlucht, omdat hij geen geldige verblijfspapieren had en ook geen rijbewijs.

Beiden lieten verstek gaan op het proces. De rechtbank beval hun onmiddellijke aanhouding. De nabestaanden kregen een provisionele schadevergoeding van één euro toegekend.

ANTWERPEN 10/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u