Raadkamer Kortrijk - Aanhouding dronken aanrijder bevestigd

 Raadkamer Kortrijk - Aanhouding dronken aanrijder bevestigd

Een 26-jarige autobestuurder die illegaal in het land verblijft is dinsdag door de Kortrijkse onderzoeksrechter verder aangehouden. De man reed in Ingelmunster een voetgangster aan en pleegde vluchtmisdrijf. Toen hij door de politie werd tegengehouden, bleek hij zwaar onder de invloed van alcohol.

Vrijdagnacht iets voor 5.00 uur werd een jonge vrouw uit Frankrijk langs de Kortrijkstraat in Ingelmunster aangereden door een BMW, vlakbij dancing Verso. Het slachtoffer, afkomstig uit Halluin, liep breuken op aan de ribben, been en dij maar verkeerde niet in levensgevaar.

De politie was iets verderop bezig met de vaststellingen van een ander ongeval. Ze hoorden de doffe klap en konden meteen de achtervolging inzetten. In de Gentseheerweg in Izegem konden ze de bestuurder tot stilstand brengen. Hij legde een positieve ademtest af. De bestuurder blijft alvast een maand langer in de cel.

IEPER 08/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u