Raadkamer Kortrijk - Aanhouding dronken aanrijder bevestigd

 Raadkamer Kortrijk - Aanhouding dronken aanrijder bevestigd

Een 26-jarige autobestuurder die illegaal in het land verblijft is dinsdag door de Kortrijkse onderzoeksrechter verder aangehouden. De man reed in Ingelmunster een voetgangster aan en pleegde vluchtmisdrijf. Toen hij door de politie werd tegengehouden, bleek hij zwaar onder de invloed van alcohol.

Vrijdagnacht iets voor 5.00 uur werd een jonge vrouw uit Frankrijk langs de Kortrijkstraat in Ingelmunster aangereden door een BMW, vlakbij dancing Verso. Het slachtoffer, afkomstig uit Halluin, liep breuken op aan de ribben, been en dij maar verkeerde niet in levensgevaar.

De politie was iets verderop bezig met de vaststellingen van een ander ongeval. Ze hoorden de doffe klap en konden meteen de achtervolging inzetten. In de Gentseheerweg in Izegem konden ze de bestuurder tot stilstand brengen. Hij legde een positieve ademtest af. De bestuurder blijft alvast een maand langer in de cel.

IEPER 08/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u