Programma om rijbewijs te halen wordt fors uitgebreid

 Programma om rijbewijs te halen wordt fors uitgebreid

Nog dit jaar zullen kandidaat-bestuurders een heel ander programma tijdens hun rijopleiding voorgeschoteld krijgen. Kennis van de wegcode en beheersing van het voertuig zullen niet langer volstaan om voor het examen te slagen, zegt mobiliteitsminister Ben Weyts (N-VA). Dat schrijft De Standaard zaterdag.

Diverse sectororganisaties, middenveldorganisaties en minister Weyts bereikten een eerste akkoord over de hervorming van de rijopleiding. Volgende maand trekt Weyts naar de Vlaamse regering met een voorstel om de opleiding veel breder in te vullen dan nu het geval is.

"De huidige rijopleiding is veel te beperkt", zegt Weyts. "De focus ligt op het kennen van de wegcode en de beheersing van het voertuig. We zullen 'de eindtermen' van de rijopleiding verbreden." Nog dit jaar zal er tijdens de theoretische en de praktische opleiding veel meer aandacht zijn voor onder meer risicoanalyse, sociaal rijgedrag en routeplanning. Ook alcohol, bellen achter het stuur en het ontmoedigen van machogedrag krijgen een plaats in het curriculum.

 

BRUSSEL 14/02 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u