Politierechtbank Brugge - Jordan Lukaku krijgt jaar rijverbod voor snelheidsovertredingen

 Politierechtbank Brugge - Jordan Lukaku krijgt jaar rijverbod voor snelheidsovertredingen

De Brugse politierechter heeft profvoetballer Jordan Lukaku (20) bij verstek tot één jaar rijverbod veroordeeld voor drie snelheidsovertredingen langs de E40. Zijn club KV Oostende geeft voorlopig geen commentaar op de zaak.

Jordan Lukaku werd in de periode van december 2013 en april 2014 maar liefst drie keer geflitst langs de E40 tussen Brussel en de kust. De jonge voetballer reed telkens aan een snelheid van ruim 160 kilometer per uur. In december werd Lukaku al geflitst op de snelweg in de richting van Oostende. Toen beweerde hij dat hij zich had moeten haasten om op tijd op de training bij KV Oostende te geraken. De linkerflankspeler woont nog in Brussel, maar beschikt wel over een appartement in Oostende.

Voor de drie nieuwe snelheidsovertredingen legde de politierechter Lukaku een rijverbod van één jaar op. De jongere broer van Everton-spits Romelu moet ook een geldboete van 2.880 euro betalen. Hij moet bovendien zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen.

"Die zaak moet intern nog besproken worden. Voorlopig geven we daar dus geen commentaar op", aldus Bram Keirsebilck, woordvoerder van KV Oostende. Bij zijn vorige veroordeling kreeg Lukaku van zijn club geen bijkomende sanctie opgelegd.

BRUGGE 22/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
 Wat is de straf voor rijden zonder rijbewijs?

Donderdag 18 November 2021

Wat is de straf voor rijden zonder rijbewijs?

De Belgische wet is heel duidelijk: niemand mag op de openbare weg een motorvoertuig besturen zonder houder te zijn van een geldig rijbewijs. Onder openbare weg wordt alles verstaan dat voor iedereen toegankelijk is, dus ook een parkeerterrein. Maar hoe zit het eigenlijk met de straffen voor rijden zonder rijbewijs?

Lees meer
 De nieuwe indicatieve tabel

Donderdag 04 November 2021

De nieuwe indicatieve tabel

Intussen is de nieuwe indicatieve tabel gepubliceerd. Deze draagt de naam ‘indicatieve tabel van 2020’ maar verscheen pas recentelijk in 2021. De indicatieve tabel is een lijst met forfaitaire vergoedingen die men in principe slechts als indicatie kan gebruiken om schade te begroten, maar de indicatieve tabel is echter niet bindend. Regelmatig moet deze worden geüpdatet zodat deze actueel blijft en de sociaaleconomische veranderingen en omstandigheden in rekening worden gebracht.

Lees meer
close menu 1u