Politierechtbank Brugge - Jordan Lukaku krijgt jaar rijverbod voor snelheidsovertredingen

 Politierechtbank Brugge - Jordan Lukaku krijgt jaar rijverbod voor snelheidsovertredingen

De Brugse politierechter heeft profvoetballer Jordan Lukaku (20) bij verstek tot één jaar rijverbod veroordeeld voor drie snelheidsovertredingen langs de E40. Zijn club KV Oostende geeft voorlopig geen commentaar op de zaak.

Jordan Lukaku werd in de periode van december 2013 en april 2014 maar liefst drie keer geflitst langs de E40 tussen Brussel en de kust. De jonge voetballer reed telkens aan een snelheid van ruim 160 kilometer per uur. In december werd Lukaku al geflitst op de snelweg in de richting van Oostende. Toen beweerde hij dat hij zich had moeten haasten om op tijd op de training bij KV Oostende te geraken. De linkerflankspeler woont nog in Brussel, maar beschikt wel over een appartement in Oostende.

Voor de drie nieuwe snelheidsovertredingen legde de politierechter Lukaku een rijverbod van één jaar op. De jongere broer van Everton-spits Romelu moet ook een geldboete van 2.880 euro betalen. Hij moet bovendien zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen.

"Die zaak moet intern nog besproken worden. Voorlopig geven we daar dus geen commentaar op", aldus Bram Keirsebilck, woordvoerder van KV Oostende. Bij zijn vorige veroordeling kreeg Lukaku van zijn club geen bijkomende sanctie opgelegd.

BRUGGE 22/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u