Politierechtbank Brugge - Jordan Lukaku krijgt jaar rijverbod voor snelheidsovertredingen

 Politierechtbank Brugge - Jordan Lukaku krijgt jaar rijverbod voor snelheidsovertredingen

De Brugse politierechter heeft profvoetballer Jordan Lukaku (20) bij verstek tot één jaar rijverbod veroordeeld voor drie snelheidsovertredingen langs de E40. Zijn club KV Oostende geeft voorlopig geen commentaar op de zaak.

Jordan Lukaku werd in de periode van december 2013 en april 2014 maar liefst drie keer geflitst langs de E40 tussen Brussel en de kust. De jonge voetballer reed telkens aan een snelheid van ruim 160 kilometer per uur. In december werd Lukaku al geflitst op de snelweg in de richting van Oostende. Toen beweerde hij dat hij zich had moeten haasten om op tijd op de training bij KV Oostende te geraken. De linkerflankspeler woont nog in Brussel, maar beschikt wel over een appartement in Oostende.

Voor de drie nieuwe snelheidsovertredingen legde de politierechter Lukaku een rijverbod van één jaar op. De jongere broer van Everton-spits Romelu moet ook een geldboete van 2.880 euro betalen. Hij moet bovendien zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen.

"Die zaak moet intern nog besproken worden. Voorlopig geven we daar dus geen commentaar op", aldus Bram Keirsebilck, woordvoerder van KV Oostende. Bij zijn vorige veroordeling kreeg Lukaku van zijn club geen bijkomende sanctie opgelegd.

BRUGGE 22/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u