Politierechtbank Brugge - Jordan Lukaku krijgt jaar rijverbod voor snelheidsovertredingen

 Politierechtbank Brugge - Jordan Lukaku krijgt jaar rijverbod voor snelheidsovertredingen

De Brugse politierechter heeft profvoetballer Jordan Lukaku (20) bij verstek tot één jaar rijverbod veroordeeld voor drie snelheidsovertredingen langs de E40. Zijn club KV Oostende geeft voorlopig geen commentaar op de zaak.

Jordan Lukaku werd in de periode van december 2013 en april 2014 maar liefst drie keer geflitst langs de E40 tussen Brussel en de kust. De jonge voetballer reed telkens aan een snelheid van ruim 160 kilometer per uur. In december werd Lukaku al geflitst op de snelweg in de richting van Oostende. Toen beweerde hij dat hij zich had moeten haasten om op tijd op de training bij KV Oostende te geraken. De linkerflankspeler woont nog in Brussel, maar beschikt wel over een appartement in Oostende.

Voor de drie nieuwe snelheidsovertredingen legde de politierechter Lukaku een rijverbod van één jaar op. De jongere broer van Everton-spits Romelu moet ook een geldboete van 2.880 euro betalen. Hij moet bovendien zijn theoretisch en praktisch rijexamen opnieuw afleggen.

"Die zaak moet intern nog besproken worden. Voorlopig geven we daar dus geen commentaar op", aldus Bram Keirsebilck, woordvoerder van KV Oostende. Bij zijn vorige veroordeling kreeg Lukaku van zijn club geen bijkomende sanctie opgelegd.

BRUGGE 22/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu