Politierechtbank Brugge - Benito Raman staat terecht voor snelheidsovertreding

 Politierechtbank Brugge - Benito Raman staat terecht voor snelheidsovertreding

Profvoetballer Benito Raman (21) moet zich voor de Brugse politierechter verantwoorden voor een snelheidsovertreding. De zaak werd uitgesteld naar 4 februari zodat de Gentenaar zelf aanwezig kan zijn op de zitting.

Benito Raman liep tegen de lamp langs de E40 ter hoogte van Oostkamp. De wegpolitie volgde zijn Audi enkele kilometers en stelde vast dat hij aan een snelheid van 152 kilometer per uur reed. Bovendien had de jonge voetballer slechts een voorlopig rijbewijs, maar hing er geen L aan zijn wagen. Volgens de verdediging was dat teken weliswaar gewoon in de koffer gevallen.

Afgelopen seizoen veroverde de aanvaller de landstitel met KAA Gent, maar de laatste maanden belandde hij door extra-sportieve zaken meermaals in het oog van de storm. Ondertussen is Raman voor een half jaar uitgeleend aan Sint-Truiden. Vrijdagavond zal hij tegen Anderlecht zijn debuut maken voor STVV, maar door de voorbereiding op die wedstrijd kon Raman donderdag niet op de zitting aanwezig zijn. Daarom werd de zaak op vraag van zijn advocate uitgesteld naar de zitting van 4 februari.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u