Politierechtbank Brugge - Benito Raman staat terecht voor snelheidsovertreding

 Politierechtbank Brugge - Benito Raman staat terecht voor snelheidsovertreding

Profvoetballer Benito Raman (21) moet zich voor de Brugse politierechter verantwoorden voor een snelheidsovertreding. De zaak werd uitgesteld naar 4 februari zodat de Gentenaar zelf aanwezig kan zijn op de zitting.

Benito Raman liep tegen de lamp langs de E40 ter hoogte van Oostkamp. De wegpolitie volgde zijn Audi enkele kilometers en stelde vast dat hij aan een snelheid van 152 kilometer per uur reed. Bovendien had de jonge voetballer slechts een voorlopig rijbewijs, maar hing er geen L aan zijn wagen. Volgens de verdediging was dat teken weliswaar gewoon in de koffer gevallen.

Afgelopen seizoen veroverde de aanvaller de landstitel met KAA Gent, maar de laatste maanden belandde hij door extra-sportieve zaken meermaals in het oog van de storm. Ondertussen is Raman voor een half jaar uitgeleend aan Sint-Truiden. Vrijdagavond zal hij tegen Anderlecht zijn debuut maken voor STVV, maar door de voorbereiding op die wedstrijd kon Raman donderdag niet op de zitting aanwezig zijn. Daarom werd de zaak op vraag van zijn advocate uitgesteld naar de zitting van 4 februari.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u