Overmorgen al Europese dag van snelheidscontrole

 Overmorgen al Europese dag van snelheidscontrole

Overmorgen/donderdag wordt in meer dan twintig Europese landen een gecoördineerde snelheidscontrole gehouden. Ook België doet mee.

Op 16 april wordt er in onder meer België, Nederland, Duitsland en Luxemburg geflitst van 6 uur 's ochtends tot middernacht, meldt ECC, de Europese consumentenorganisatie. Sinds 7 november 2013, zijn grensoverschrijdende vervolgingen bij verkeersovertredingen, zoals overdreven snelheid, mogelijk. Dit betekent dat een Belgische bestuurder die in een andere Europese lidstaat een snelheidsovertreding begaat, sindsdien in België vervolgd kan worden.

Ook in ons land zal er meer geflitst worden dan op een normale werkdag, is te horen bij de politie. Een week daarna, op 23 april, wordt in ons land een grootschalige flitsmarathon gehouden, al werd die datum nooit officieel aangekondigd. De nabijheid van de twee initiatieven is puur toeval. De politievakbonden dreigen bovendien met een staking volgende week.

BRUSSEL 14/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u