Oudenaarde zoekt met Agentschap Wegen en Verkeer oplossing voor Kattenberg en Zwijnendries

 Oudenaarde zoekt met Agentschap Wegen en Verkeer oplossing voor Kattenberg en Zwijnendries

Het Agentschap Wegen en Verkeer is het eens met het stadsbestuur van Oudenaarde dat er een snelheidsbeperking moet komen op de Kattenberg en de Zwijndries in deelgemeente Ename, twee door wielerliefhebbers geliefde kasseistroken waar automobilisten te snel rijden.

Toch moet eerst de Erfgoedcel haar fiat geven vooraleer de provinciale commissie Verkeersveiligheid kan beslissen over veiligheidsmaatregelen.

Eind vorige week gebeurde een verkeersongeval in de Zwijndries in Ename waarbij een voertuig de gevel van een woning zwaar beschadigde. "Het is niet voor het eerst dat een dergelijk zwaar ongeval zich voordoet op deze plaats", zegt de Oudenaardse burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld). "Ondanks de snelheidsbeperking tot 50 kilometer per uur nodigt de inrichting van de Kattenberg en Zwijndries blijkbaar uit tot snel rijden, met niet zelden ongevallen tot gevolg."

De Kattenberg en Zwijndries maken deel uit van de N441, waarvoor het Vlaamse Gewest wegbeheerder is. "Bovendien is de kasseistrook beschermd als monument, waardoor infrastructurele ingrepen niet zomaar te realiseren zijn." De Meulemeester drong vorig jaar als Vlaams Parlementslid nog aan op een oplossing, maar door de bescherming als monument zijn infrastructurele ingrepen aan het wegvak aan strenge beperkingen onderworpen.

Oudenaarde blijft aandringen op een snelle realisatie van snelheidsbeperkende maatregelen, maar wijst ook op de verantwoordelijkheid van de weggebruikers. AWV vindt dat er naast de infrastructurele ingreep ook meer handhaving moet volgen.

OUDENAARDE 22/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u