Oudenaarde zoekt met Agentschap Wegen en Verkeer oplossing voor Kattenberg en Zwijnendries

 Oudenaarde zoekt met Agentschap Wegen en Verkeer oplossing voor Kattenberg en Zwijnendries

Het Agentschap Wegen en Verkeer is het eens met het stadsbestuur van Oudenaarde dat er een snelheidsbeperking moet komen op de Kattenberg en de Zwijndries in deelgemeente Ename, twee door wielerliefhebbers geliefde kasseistroken waar automobilisten te snel rijden.

Toch moet eerst de Erfgoedcel haar fiat geven vooraleer de provinciale commissie Verkeersveiligheid kan beslissen over veiligheidsmaatregelen.

Eind vorige week gebeurde een verkeersongeval in de Zwijndries in Ename waarbij een voertuig de gevel van een woning zwaar beschadigde. "Het is niet voor het eerst dat een dergelijk zwaar ongeval zich voordoet op deze plaats", zegt de Oudenaardse burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld). "Ondanks de snelheidsbeperking tot 50 kilometer per uur nodigt de inrichting van de Kattenberg en Zwijndries blijkbaar uit tot snel rijden, met niet zelden ongevallen tot gevolg."

De Kattenberg en Zwijndries maken deel uit van de N441, waarvoor het Vlaamse Gewest wegbeheerder is. "Bovendien is de kasseistrook beschermd als monument, waardoor infrastructurele ingrepen niet zomaar te realiseren zijn." De Meulemeester drong vorig jaar als Vlaams Parlementslid nog aan op een oplossing, maar door de bescherming als monument zijn infrastructurele ingrepen aan het wegvak aan strenge beperkingen onderworpen.

Oudenaarde blijft aandringen op een snelle realisatie van snelheidsbeperkende maatregelen, maar wijst ook op de verantwoordelijkheid van de weggebruikers. AWV vindt dat er naast de infrastructurele ingreep ook meer handhaving moet volgen.

OUDENAARDE 22/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Action récursoire d’une assurance après un accident

Donderdag 24 Juni 2021

Action récursoire d’une assurance après un accident

Après un accident où un assuré est reconnu fautif et sous l’influence de l’alcool notamment, l’assurance dispose d’un droit de recours, également appelé action récursoire. Intolaw explique dans cet article ce qu’il faut savoir sur cette action, les notions principales liées au recours, ainsi que les réflexes à avoir dans pareille situation.

Lees meer
 Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Maandag 21 Juni 2021

Correctiemarges op snelheidsovertredingen verdwijnen! Wat zijn de gevolgen?

Huidig minister van Justitie Vincent van Quickenborne kondigde recent enkele maatregelen aan om de verkeersveiligheid te verhogen en hardrijders aan te pakken. Meer concreet zullen de correctiemarges die het openbaar ministerie toepast op snelheidsovertredingen worden weggewerkt. Maar wat wil dit nu concreet zeggen? En welke gevolgen heeft dit voor personen die te snel rijden?

Lees meer
 Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Dinsdag 15 Juni 2021

Verkeersboetes in Duitsland: wat moet ik betalen?

Als men Duitsland zegt, zal één van de eerste dingen waaraan je denkt de Duitse Autobahn zijn. Het ontbreken van een snelheidslimiet op bepaalde delen van de Duitse wegen spreekt menig vakantieganger en autoliefhebber aan. Maar laat je zeker niet vangen, ook in Duitsland zijn de gevolgen voor een snelheidsovertreding niet te onderschatten.

Lees meer
close menu