Oplossing in de maak voor verkeersproblematiek Technologiepark Zwijnaarde

 Oplossing in de maak voor verkeersproblematiek Technologiepark Zwijnaarde

Op de provinciale commissie voor verkeersveiligheid Oost-Vlaanderen is dinsdagnamiddag een compromis bereikt om de verkeersproblematiek op het Technologiepark Zwijnaarde op korte termijn aan te pakken. Halverwege juni trokken de Universiteit Gent, FlandersBio, VOKA en de Gentse schepen van Innovatie Christophe Peeters (Open Vld) aan de alarmbel over de gebrekkige ontsluiting.

In het compromisvoorstel zouden aan de uitrit van het Technologiepark verkeerslichten komen synchroon met de voetgangerslichten aan Don Bosco. Op de site zelf komt een extra rijstrook om voorsortering (Gent of Oudenaarde) mogelijk te maken.

Schepen Peeters reageert tevreden. "Het voornaamste is dat de oplossing op korte termijn aangepakt wordt, want dat versterkt onze internationale positie", zegt Peeters. Hij wijst er wel op dat op lange termijn een ontsluiting van de N60 en het Technologiepark naar de R4 richting Merelbeke nodig is.

Ook zijn partijgenoot Mathias De Clercq pleit daarvoor. Hij vroeg Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) om de oprit naar de E40 nog niet te sluiten, vooraleer er een oplossing is als de weefstroken tussen Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde in 2018 gerealiseerd worden.

In het Technologiepark in Zwijnaarde zijn 45 high tech startups gevestigd en hebben elf internationale ondernemingen (onder meer BASF, Bayer, Cropscience, Syngenta en Huawei) onderzoeks- en ontwikkelingslabo's. Er werken ongeveer 2.800 mensen, van wie de helft in life sciences, 1.000 medewerkers in het materialenonderzoek en 400 in de ICT-sector. Bij het verlaten van de site staan de medewerkers gauw 45 minuten in de file.

GENT 07/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u