Oplossing in de maak voor verkeersproblematiek Technologiepark Zwijnaarde

 Oplossing in de maak voor verkeersproblematiek Technologiepark Zwijnaarde

Op de provinciale commissie voor verkeersveiligheid Oost-Vlaanderen is dinsdagnamiddag een compromis bereikt om de verkeersproblematiek op het Technologiepark Zwijnaarde op korte termijn aan te pakken. Halverwege juni trokken de Universiteit Gent, FlandersBio, VOKA en de Gentse schepen van Innovatie Christophe Peeters (Open Vld) aan de alarmbel over de gebrekkige ontsluiting.

In het compromisvoorstel zouden aan de uitrit van het Technologiepark verkeerslichten komen synchroon met de voetgangerslichten aan Don Bosco. Op de site zelf komt een extra rijstrook om voorsortering (Gent of Oudenaarde) mogelijk te maken.

Schepen Peeters reageert tevreden. "Het voornaamste is dat de oplossing op korte termijn aangepakt wordt, want dat versterkt onze internationale positie", zegt Peeters. Hij wijst er wel op dat op lange termijn een ontsluiting van de N60 en het Technologiepark naar de R4 richting Merelbeke nodig is.

Ook zijn partijgenoot Mathias De Clercq pleit daarvoor. Hij vroeg Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) om de oprit naar de E40 nog niet te sluiten, vooraleer er een oplossing is als de weefstroken tussen Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde in 2018 gerealiseerd worden.

In het Technologiepark in Zwijnaarde zijn 45 high tech startups gevestigd en hebben elf internationale ondernemingen (onder meer BASF, Bayer, Cropscience, Syngenta en Huawei) onderzoeks- en ontwikkelingslabo's. Er werken ongeveer 2.800 mensen, van wie de helft in life sciences, 1.000 medewerkers in het materialenonderzoek en 400 in de ICT-sector. Bij het verlaten van de site staan de medewerkers gauw 45 minuten in de file.

GENT 07/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u