Oplossing in de maak voor verkeersproblematiek Technologiepark Zwijnaarde

 Oplossing in de maak voor verkeersproblematiek Technologiepark Zwijnaarde

Op de provinciale commissie voor verkeersveiligheid Oost-Vlaanderen is dinsdagnamiddag een compromis bereikt om de verkeersproblematiek op het Technologiepark Zwijnaarde op korte termijn aan te pakken. Halverwege juni trokken de Universiteit Gent, FlandersBio, VOKA en de Gentse schepen van Innovatie Christophe Peeters (Open Vld) aan de alarmbel over de gebrekkige ontsluiting.

In het compromisvoorstel zouden aan de uitrit van het Technologiepark verkeerslichten komen synchroon met de voetgangerslichten aan Don Bosco. Op de site zelf komt een extra rijstrook om voorsortering (Gent of Oudenaarde) mogelijk te maken.

Schepen Peeters reageert tevreden. "Het voornaamste is dat de oplossing op korte termijn aangepakt wordt, want dat versterkt onze internationale positie", zegt Peeters. Hij wijst er wel op dat op lange termijn een ontsluiting van de N60 en het Technologiepark naar de R4 richting Merelbeke nodig is.

Ook zijn partijgenoot Mathias De Clercq pleit daarvoor. Hij vroeg Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) om de oprit naar de E40 nog niet te sluiten, vooraleer er een oplossing is als de weefstroken tussen Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde in 2018 gerealiseerd worden.

In het Technologiepark in Zwijnaarde zijn 45 high tech startups gevestigd en hebben elf internationale ondernemingen (onder meer BASF, Bayer, Cropscience, Syngenta en Huawei) onderzoeks- en ontwikkelingslabo's. Er werken ongeveer 2.800 mensen, van wie de helft in life sciences, 1.000 medewerkers in het materialenonderzoek en 400 in de ICT-sector. Bij het verlaten van de site staan de medewerkers gauw 45 minuten in de file.

GENT 07/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u