In 2018 weefstroken op E40 tussen Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde

  In 2018 weefstroken op E40 tussen Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde

Vlaams minister van Openbare Werken en Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) wil in 2018 tien miljoen investeren in de aanleg van weefstroken op de E40 tussen Sint-Denijs-Westrem en Zwijnaarde. Dat antwoordde Weyts op een schriftelijke vraag van volksvertegenwoordiger Mathias De Clercq (Open Vld).

Een weefstrook verbindt de invoegstrook van een oprit met de uitvoegstrook van de volgende afrit, waardoor het in- en uitvoegen veiliger wordt en de doorstroming verbetert.

Recent nog werden weefstroken aangelegd op de E314 tussen Herent en Wilsele. Uit het antwoord aan volksvertegenwoordiger De Clercq blijkt dat de weefstrook richting Oostende de oprit van de E17 komende van Antwerpen met de afrit van Flanders Expo zal verbinden. In de richting van Brussel zal de oprit van Sint-Denijs-Westrem met de afrit in Zwijnaarde worden verbonden. Daardoor zal de oprit van de N60 naar de E40 richting Brussel verdwijnen.

Dit jaar start een milieueffectenstudie, in 2016 wordt een verkeerstechnische studie voorzien en de start van de werken is voor 2018 gepland. De investering is goed voor tien miljoen euro.

Vlaams volksvertegenwoordiger De Clercq vindt de aanleg een goede zaak, maar vraagt wel op waakzaam te blijven met betrekking tot de situatie van de N60 waar de oprit naar de E40 richting Brussel verdwijnt. "Ik stel voor deze oprit niet te sluiten vooraleer er wordt voorzien in een degelijke nieuwe ontsluiting van de N60 en het Technologiepark naar de R4 richting Merelbeke, zodat de verkeersafwikkeling er in oostelijke richting gegarandeerd blijft."

SINT-DENIJS-WESTREM/ZWIJNAARDE 07/07 (BELGA


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u