Op vier jaar tijd slechts 21 automobilisten met alcoholslot

 Op vier jaar tijd slechts 21 automobilisten met alcoholslot

Sinds de wet vier jaar geleden in voege trad, kregen in België nog maar 21 automobilisten een alcoholslot opgelegd. Dat maakte de VRT maandag bekend.

Een alcoholslot verhindert dat een wagen start wanneer de bestuurder teveel gedronken heeft. In Nederland werden al ongeveer 4.000 chauffeurs verplicht om een alcoholslot te installeren. Volgens Koen Peeters van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid is het bij onze noorderburen een automatische maatregel. "Bestuurders met een bepaald gehalte alcohol in het bloed, worden in Nederland automatisch veroordeeld tot een alcoholslot, zoniet krijgen ze automatisch een rijverbod voor vijf jaar."

 

"De kostprijs is erg hoog en het is niet altijd evident, omdat vele mensen met bedrijfswagens rijden, waardoor men werkgever of leasingmaatschappij moet inlichten over het alcoholslot.", zei politierechter Kathleen Stinckens tijdens het programma "De Ochtend" op Radio 1. "Bovendien moet de veroordeelde ook instemmen met de installatie van het alcoholslot."

 

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
 Wat is de straf voor rijden zonder rijbewijs?

Donderdag 18 November 2021

Wat is de straf voor rijden zonder rijbewijs?

De Belgische wet is heel duidelijk: niemand mag op de openbare weg een motorvoertuig besturen zonder houder te zijn van een geldig rijbewijs. Onder openbare weg wordt alles verstaan dat voor iedereen toegankelijk is, dus ook een parkeerterrein. Maar hoe zit het eigenlijk met de straffen voor rijden zonder rijbewijs?

Lees meer
 De nieuwe indicatieve tabel

Donderdag 04 November 2021

De nieuwe indicatieve tabel

Intussen is de nieuwe indicatieve tabel gepubliceerd. Deze draagt de naam ‘indicatieve tabel van 2020’ maar verscheen pas recentelijk in 2021. De indicatieve tabel is een lijst met forfaitaire vergoedingen die men in principe slechts als indicatie kan gebruiken om schade te begroten, maar de indicatieve tabel is echter niet bindend. Regelmatig moet deze worden geüpdatet zodat deze actueel blijft en de sociaaleconomische veranderingen en omstandigheden in rekening worden gebracht.

Lees meer
close menu 1u