Op vier jaar tijd slechts 21 automobilisten met alcoholslot

 Op vier jaar tijd slechts 21 automobilisten met alcoholslot

Sinds de wet vier jaar geleden in voege trad, kregen in België nog maar 21 automobilisten een alcoholslot opgelegd. Dat maakte de VRT maandag bekend.

Een alcoholslot verhindert dat een wagen start wanneer de bestuurder teveel gedronken heeft. In Nederland werden al ongeveer 4.000 chauffeurs verplicht om een alcoholslot te installeren. Volgens Koen Peeters van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid is het bij onze noorderburen een automatische maatregel. "Bestuurders met een bepaald gehalte alcohol in het bloed, worden in Nederland automatisch veroordeeld tot een alcoholslot, zoniet krijgen ze automatisch een rijverbod voor vijf jaar."

 

"De kostprijs is erg hoog en het is niet altijd evident, omdat vele mensen met bedrijfswagens rijden, waardoor men werkgever of leasingmaatschappij moet inlichten over het alcoholslot.", zei politierechter Kathleen Stinckens tijdens het programma "De Ochtend" op Radio 1. "Bovendien moet de veroordeelde ook instemmen met de installatie van het alcoholslot."

 

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u