Op vier jaar tijd slechts 21 automobilisten met alcoholslot

 Op vier jaar tijd slechts 21 automobilisten met alcoholslot

Sinds de wet vier jaar geleden in voege trad, kregen in België nog maar 21 automobilisten een alcoholslot opgelegd. Dat maakte de VRT maandag bekend.

Een alcoholslot verhindert dat een wagen start wanneer de bestuurder teveel gedronken heeft. In Nederland werden al ongeveer 4.000 chauffeurs verplicht om een alcoholslot te installeren. Volgens Koen Peeters van het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid is het bij onze noorderburen een automatische maatregel. "Bestuurders met een bepaald gehalte alcohol in het bloed, worden in Nederland automatisch veroordeeld tot een alcoholslot, zoniet krijgen ze automatisch een rijverbod voor vijf jaar."

 

"De kostprijs is erg hoog en het is niet altijd evident, omdat vele mensen met bedrijfswagens rijden, waardoor men werkgever of leasingmaatschappij moet inlichten over het alcoholslot.", zei politierechter Kathleen Stinckens tijdens het programma "De Ochtend" op Radio 1. "Bovendien moet de veroordeelde ook instemmen met de installatie van het alcoholslot."

 

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u