Negentien incidenten per dag op snelwegen, niet enkel zware ongevallen

 Negentien incidenten per dag op snelwegen, niet enkel zware ongevallen

In 2014 waren er op de Vlaamse snelwegen 6.908 incidenten, of 19 per dag. "Het gaat om alle incidenten die een invloed hadden op de verkeersstroom", aldus Hajo Beeckman van Verkeerscentrum Vlaanderen, die zo een bericht in Het Nieuwsblad nuanceert.

Het Nieuwsblad, dat het Verkeersindicatorenrapport van het Verkeerscentrum kon inkijken, schreef maandag dat het aantal zware incidenten op de snelwegen vorig jaar steeg van 5.335 naar 6.908. Beeckman nuanceert echter dat het gaat om alle soorten incidenten en dat uit het Verkeersindicatorenrapport niet blijkt over wat voor incidenten het juist gaat.

"We meten alle incidenten die een invloed hebben op de verkeersstroom. Het gaat om zware en lichte ongevallen, defecte wagens en vrachtwagens, obstakels op de weg en bepaalde incidenten op de pechstrook, als die zorgen voor hinder voor het verkeer", aldus Beeckman. "In het rapport wordt geen onderscheid gemaakt tussen de soorten incidenten. Om dat onderscheid te kunnen maken, is een diepteonderzoek nodig."

Uit het Verkeersindicatorenrapport blijkt wel dat het aantal incidenten gestegen is. Dat komt volgens Beeckman eerst en vooral omdat de registratie verbeterd is. De woordvoerder vermoedt bovendien dat de toenemende filezwaarte een rol speelt, en het feit dat er een grotere mix is van vrijetijdsverkeer en vrachtverkeer. Ook is er meer kans op files in de loop van de dag, niet enkel tijdens de ochtend- en avondspits, wat zorgt voor constante verstoringen in de verkeersstroom.

BRUSSEL 16/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u