Negentien incidenten per dag op snelwegen, niet enkel zware ongevallen

 Negentien incidenten per dag op snelwegen, niet enkel zware ongevallen

In 2014 waren er op de Vlaamse snelwegen 6.908 incidenten, of 19 per dag. "Het gaat om alle incidenten die een invloed hadden op de verkeersstroom", aldus Hajo Beeckman van Verkeerscentrum Vlaanderen, die zo een bericht in Het Nieuwsblad nuanceert.

Het Nieuwsblad, dat het Verkeersindicatorenrapport van het Verkeerscentrum kon inkijken, schreef maandag dat het aantal zware incidenten op de snelwegen vorig jaar steeg van 5.335 naar 6.908. Beeckman nuanceert echter dat het gaat om alle soorten incidenten en dat uit het Verkeersindicatorenrapport niet blijkt over wat voor incidenten het juist gaat.

"We meten alle incidenten die een invloed hebben op de verkeersstroom. Het gaat om zware en lichte ongevallen, defecte wagens en vrachtwagens, obstakels op de weg en bepaalde incidenten op de pechstrook, als die zorgen voor hinder voor het verkeer", aldus Beeckman. "In het rapport wordt geen onderscheid gemaakt tussen de soorten incidenten. Om dat onderscheid te kunnen maken, is een diepteonderzoek nodig."

Uit het Verkeersindicatorenrapport blijkt wel dat het aantal incidenten gestegen is. Dat komt volgens Beeckman eerst en vooral omdat de registratie verbeterd is. De woordvoerder vermoedt bovendien dat de toenemende filezwaarte een rol speelt, en het feit dat er een grotere mix is van vrijetijdsverkeer en vrachtverkeer. Ook is er meer kans op files in de loop van de dag, niet enkel tijdens de ochtend- en avondspits, wat zorgt voor constante verstoringen in de verkeersstroom.

BRUSSEL 16/03 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u