Nationale VerkeersONveiligheidsenquête - DRIVE up Safety tegen nultolerantie enkel voor onervaren bestuurders

 Nationale VerkeersONveiligheidsenquête - DRIVE up Safety tegen nultolerantie enkel voor onervaren bestuurders

DRIVE up Safety is niet te vinden voor het invoeren van een nultolerantie voor alcohol waarbij enkel onervaren bestuurders geviseerd worden. Dat laat de verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren maandag weten in een reactie op de publicatie van de Nationale VerkeersONveiligheidsenquête, waaruit blijkt dat 8 op 10 Belgen voorstander is van dergelijke maatregel.

Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) stelde maandag de resultaten voor van zijn jaarlijkse Nationale VerkeersONveiligheidsenquête. Daarin wordt gepeild naar hoe veilig de Belg zich voelt, hoe hij zich gedraagt op de weg en van welke maatregelen hij voorstander is. Acht op de tien Belgen blijken voorstander te zijn van een nultolerantie voor alcohol bij onervaren bestuurders. Slechts een op de acht wil dat die nultolerantie voor alle bestuurders geldt.

Volgens DRIVE up Safety zou het invoeren van zo'n beperkte nultolerantie een erg beperkt effect hebben op de verkeersveiligheid. "Dit is weer zo'n verhaal waarbij mensen zichzelf als een goede bestuurder beschouwen, en het de schuld van een ander is. Alcohol in het verkeer is altijd een slecht idee, leeftijd heeft daar niets mee te maken", zo zegt Stefan De Craecker, woordvoerder van DRIVE up Safety.

De organisatie pleit ervoor dat iedereen in het verkeer zijn verantwoordelijkheid neemt. Als er dan toch een nultolerantie wordt ingevoerd, moet die gelden voor iedereen.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u