Motorrijder zwaargewond na aanrijding met tractor in Maarkedal

 Motorrijder zwaargewond na aanrijding met tractor in Maarkedal

Een 30-jarige motorrijder is vrijdagnamiddag zwaargewond geraakt toen hij inreed op een tractor in het Oost-Vlaamse Maarkedal. Dat meldt de Oudenaardse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het ongeval gebeurde op de N60 in de richting van Ronse. "Een 30-jarige motorbestuurder, afkomstig uit Ronse, reed na een inhaalmanoeuvre bij het invoegen in op een landbouwvoertuig dat een caravan trok. De bestuurder van het landbouwvoertuig, een 40-jarige man uit Maarkedal, kon de motorbestuurder niet meer ontwijken", zegt parketwoordvoerster Caroline Jonckers.

De motorrijder werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar hij verkeert niet meer in levensgevaar. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de exacte omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

MAARKEDAL 21/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u