Motorrijder zwaargewond na aanrijding met tractor in Maarkedal

 Motorrijder zwaargewond na aanrijding met tractor in Maarkedal

Een 30-jarige motorrijder is vrijdagnamiddag zwaargewond geraakt toen hij inreed op een tractor in het Oost-Vlaamse Maarkedal. Dat meldt de Oudenaardse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het ongeval gebeurde op de N60 in de richting van Ronse. "Een 30-jarige motorbestuurder, afkomstig uit Ronse, reed na een inhaalmanoeuvre bij het invoegen in op een landbouwvoertuig dat een caravan trok. De bestuurder van het landbouwvoertuig, een 40-jarige man uit Maarkedal, kon de motorbestuurder niet meer ontwijken", zegt parketwoordvoerster Caroline Jonckers.

De motorrijder werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht, maar hij verkeert niet meer in levensgevaar. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de exacte omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

MAARKEDAL 21/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u