Motorrijder van 21 omgekomen in Essen

 Motorrijder van 21 omgekomen in Essen

In Essen is vrijdagmiddag een jonge motorrijder van 21 overleden, nadat hij met zijn motorfiets tegen een wagen botste die plots de voorrangsbaan opdraaide. De jongen werd ter plekke gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis. Dat is vernomen bij de lokale politie.

Het ongeval gebeurde omstreeks 15.00 uur in Essen-Wildert. De jongeman, afkomstig van Essen, was net thuis met de motor vertrokken en reed op de Kalmthoutesteenweg richting Kalmthout.

Uit de Huybergsebaan kwam plots een wagen opgedraaid, bestuurd door een man, ook uit Essen. Volgens de politie moest die wagen voorrang verlenen. De motorrijder heeft nog hard geremd, maar hij is daardoor beginnen schuiven en smakte tegen de voorkant van de wagen. De motor belandde meters verderop in de berm.

De jongeman raakte door de klap zwaargewond. Hij werd ter plekke gereanimeerd door een MUG-team en niet veel later afgevoerd naar het Klina-ziekenhuis in Brasschaat. Zowat een uur na het ongeval kreeg de politie de melding dat de motorrijder was overleden.

"We hebben slachtofferhulp aangeboden aan zowel de bestuurder van de wagen, die ongedeerd bleef, als aan de vader en moeder van de jongeman", klinkt het bij de politie.

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

ESSEN 04/09 18:00 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

Vrijdag 01 Juli 2022

Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

‘Deze keer ben ik BOB’ luidt de titel van de nieuwe BOB-zomercampagne. Dat België uitermate slecht scoort in een Europees onderzoek naar alcohol achter het stuur, toont het blijvende belang van dergelijke campagnes aan.

Lees meer
 Nieuwe wet voor de elektrische step

Woensdag 29 Juni 2022

Nieuwe wet voor de elektrische step

De regels voor elektrische steps staan op het punt te veranderen als gevolg van een wijziging in de verkeerswetgeving. Deze wijzigingen treden in werking op 1 juli 2022. Intolaw biedt u een overzicht van de wijzigingen die van kracht zullen worden:

Lees meer
 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
close menu 1u