Motorrijder van 21 omgekomen in Essen

 Motorrijder van 21 omgekomen in Essen

In Essen is vrijdagmiddag een jonge motorrijder van 21 overleden, nadat hij met zijn motorfiets tegen een wagen botste die plots de voorrangsbaan opdraaide. De jongen werd ter plekke gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis. Dat is vernomen bij de lokale politie.

Het ongeval gebeurde omstreeks 15.00 uur in Essen-Wildert. De jongeman, afkomstig van Essen, was net thuis met de motor vertrokken en reed op de Kalmthoutesteenweg richting Kalmthout.

Uit de Huybergsebaan kwam plots een wagen opgedraaid, bestuurd door een man, ook uit Essen. Volgens de politie moest die wagen voorrang verlenen. De motorrijder heeft nog hard geremd, maar hij is daardoor beginnen schuiven en smakte tegen de voorkant van de wagen. De motor belandde meters verderop in de berm.

De jongeman raakte door de klap zwaargewond. Hij werd ter plekke gereanimeerd door een MUG-team en niet veel later afgevoerd naar het Klina-ziekenhuis in Brasschaat. Zowat een uur na het ongeval kreeg de politie de melding dat de motorrijder was overleden.

"We hebben slachtofferhulp aangeboden aan zowel de bestuurder van de wagen, die ongedeerd bleef, als aan de vader en moeder van de jongeman", klinkt het bij de politie.

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

ESSEN 04/09 18:00 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u