Motorrijder van 21 omgekomen in Essen

 Motorrijder van 21 omgekomen in Essen

In Essen is vrijdagmiddag een jonge motorrijder van 21 overleden, nadat hij met zijn motorfiets tegen een wagen botste die plots de voorrangsbaan opdraaide. De jongen werd ter plekke gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis. Dat is vernomen bij de lokale politie.

Het ongeval gebeurde omstreeks 15.00 uur in Essen-Wildert. De jongeman, afkomstig van Essen, was net thuis met de motor vertrokken en reed op de Kalmthoutesteenweg richting Kalmthout.

Uit de Huybergsebaan kwam plots een wagen opgedraaid, bestuurd door een man, ook uit Essen. Volgens de politie moest die wagen voorrang verlenen. De motorrijder heeft nog hard geremd, maar hij is daardoor beginnen schuiven en smakte tegen de voorkant van de wagen. De motor belandde meters verderop in de berm.

De jongeman raakte door de klap zwaargewond. Hij werd ter plekke gereanimeerd door een MUG-team en niet veel later afgevoerd naar het Klina-ziekenhuis in Brasschaat. Zowat een uur na het ongeval kreeg de politie de melding dat de motorrijder was overleden.

"We hebben slachtofferhulp aangeboden aan zowel de bestuurder van de wagen, die ongedeerd bleef, als aan de vader en moeder van de jongeman", klinkt het bij de politie.

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

ESSEN 04/09 18:00 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u