Motorrijder van 21 omgekomen in Essen

 Motorrijder van 21 omgekomen in Essen

In Essen is vrijdagmiddag een jonge motorrijder van 21 overleden, nadat hij met zijn motorfiets tegen een wagen botste die plots de voorrangsbaan opdraaide. De jongen werd ter plekke gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis. Dat is vernomen bij de lokale politie.

Het ongeval gebeurde omstreeks 15.00 uur in Essen-Wildert. De jongeman, afkomstig van Essen, was net thuis met de motor vertrokken en reed op de Kalmthoutesteenweg richting Kalmthout.

Uit de Huybergsebaan kwam plots een wagen opgedraaid, bestuurd door een man, ook uit Essen. Volgens de politie moest die wagen voorrang verlenen. De motorrijder heeft nog hard geremd, maar hij is daardoor beginnen schuiven en smakte tegen de voorkant van de wagen. De motor belandde meters verderop in de berm.

De jongeman raakte door de klap zwaargewond. Hij werd ter plekke gereanimeerd door een MUG-team en niet veel later afgevoerd naar het Klina-ziekenhuis in Brasschaat. Zowat een uur na het ongeval kreeg de politie de melding dat de motorrijder was overleden.

"We hebben slachtofferhulp aangeboden aan zowel de bestuurder van de wagen, die ongedeerd bleef, als aan de vader en moeder van de jongeman", klinkt het bij de politie.

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

ESSEN 04/09 18:00 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u