Motorrijder van 21 omgekomen in Essen

 Motorrijder van 21 omgekomen in Essen

In Essen is vrijdagmiddag een jonge motorrijder van 21 overleden, nadat hij met zijn motorfiets tegen een wagen botste die plots de voorrangsbaan opdraaide. De jongen werd ter plekke gereanimeerd, maar overleed later in het ziekenhuis. Dat is vernomen bij de lokale politie.

Het ongeval gebeurde omstreeks 15.00 uur in Essen-Wildert. De jongeman, afkomstig van Essen, was net thuis met de motor vertrokken en reed op de Kalmthoutesteenweg richting Kalmthout.

Uit de Huybergsebaan kwam plots een wagen opgedraaid, bestuurd door een man, ook uit Essen. Volgens de politie moest die wagen voorrang verlenen. De motorrijder heeft nog hard geremd, maar hij is daardoor beginnen schuiven en smakte tegen de voorkant van de wagen. De motor belandde meters verderop in de berm.

De jongeman raakte door de klap zwaargewond. Hij werd ter plekke gereanimeerd door een MUG-team en niet veel later afgevoerd naar het Klina-ziekenhuis in Brasschaat. Zowat een uur na het ongeval kreeg de politie de melding dat de motorrijder was overleden.

"We hebben slachtofferhulp aangeboden aan zowel de bestuurder van de wagen, die ongedeerd bleef, als aan de vader en moeder van de jongeman", klinkt het bij de politie.

Het parket stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de omstandigheden van het ongeval te onderzoeken.

ESSEN 04/09 18:00 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u