Motorrijder overleden na aanrijding met auto in Ninove

 Motorrijder overleden na aanrijding met auto in Ninove

Een 42-jarige motorrijder is zondagmiddag om het leven gekomen na een aanrijding met een personenwagen in Ninove. Dat meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het ongeval gebeurde rond 13 uur op de Ninoofsesteenweg (N48) ter hoogte van het kruispunt Schoonboeke. De motorrijder, een 42-jarige man uit Ellezelles, reed tegen een normale snelheid maar kon de wagen niet meer ontwijken, zegt het parket. De man overleefde de klap niet.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan. Volgens de eerste vaststellingen van de deskundige had de autobestuurder voorrang moeten verlenen. Het rijbewijs van de 65-jarige bestuurder uit Maarkedal werd voor 15 dagen ingetrokken. De ademtest bij de bestuurder was negatief.

NINOVE 28/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u