Motorrijder overleden na aanrijding met auto in Ninove

 Motorrijder overleden na aanrijding met auto in Ninove

Een 42-jarige motorrijder is zondagmiddag om het leven gekomen na een aanrijding met een personenwagen in Ninove. Dat meldt de Dendermondse afdeling van het parket Oost-Vlaanderen.

Het ongeval gebeurde rond 13 uur op de Ninoofsesteenweg (N48) ter hoogte van het kruispunt Schoonboeke. De motorrijder, een 42-jarige man uit Ellezelles, reed tegen een normale snelheid maar kon de wagen niet meer ontwijken, zegt het parket. De man overleefde de klap niet.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan. Volgens de eerste vaststellingen van de deskundige had de autobestuurder voorrang moeten verlenen. Het rijbewijs van de 65-jarige bestuurder uit Maarkedal werd voor 15 dagen ingetrokken. De ademtest bij de bestuurder was negatief.

NINOVE 28/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu