Midzomerbalans - VAB-Reisbijstand ziet 9 procent meer dossiers in juli

 Midzomerbalans - VAB-Reisbijstand ziet 9 procent meer dossiers in juli

VAB-Reisbijstand heeft tijdens de eerste vakantiemaand een stijging van 9 procent in het totaal aantal dossiers genoteerd. Dat maakte VAB vrijdag bekend in een persbericht. De stijging is vooral te wijten aan een toename van de technische problemen die de Belgen op reis meemaakten. Het aantal medische dossiers nam immers af in juli.

In juli kreeg VAB-Reisbijstand 7 procent meer dossiers voor technische problemen. De hitte van de eerste week van juli, in combinatie met het filerijden op de weg naar de vakantiebestemming, veroorzaakte een stijging met 21 procent in het aantal problemen met de koeling, aldus VAB.

Daarnaast kenden de Belgen ook 16 procent meer brandstofproblemen. "We tankten vaker verkeerd op bestemming", aldus VAB. "We trekken er steeds verder op uit, maar zijn niet altijd op de hoogte van de juiste benamingen van de brandstoffen."

Motorproblemen maken 24 procent van het totaal aantal pechgevallen uit bij VAB-Reisbijstand. Dan volgen een lekke band (20 procent), start- en batterijproblemen (16 pct), problemen met de koppeling en versnelling (6 pct), ongeval of vastrijden (6 pct) en de koeling (5 pct).

In Frankrijk moest VAB-Reisbijstand het meest tussenbeide komen voor autopech (43 procent). Dan volgen Nederland (12 procent), Duitsland (8 procent), Spanje (7 procent) en Italië (6 procent).

Het aantal medische dossiers nam af met 11 procent. Juli zag een daling van 19 procent in het aantal dossiers voor ziekte. Ook waren er minder ongevallen op vakantie (-25 procent). Wel belden meer vakantiegangers naar de Alarmcentrale van VAB met kleine kwaaltjes en vragen (+20 procent). Ook moesten meer vakantiegangers naar huis terugkeren vanwege een ziek of overleden familielid (+ 62 procent).

Ook bij de medische problemen voert Frankrijk de ranglijst aan bij VAB-Reisbijstand, met 18 procent. Dan volgen Spanje (12 procent), de Verenigde Staten (7 procent), Griekenland (6 procent) en Turkije (6 procent). 

BRUSSEL 31/07 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u