Merckx, Ickx en De Radiguès roepen op tot "wederzijds respect" onder weggebruikers

 Merckx, Ickx en De Radiguès roepen op tot "wederzijds respect" onder weggebruikers

Mobiliteitsorganisatie Touring lanceerde dinsdag een campagne die fietsers, motorrijders en automobilisten oproept meer rekening te houden met elkaar. De kick-off op het Brusselse Luxemburgplein werd bijgewoond door gewezen wielrenner Eddy Merckx, voormalig autocoureur Jacky Ickx en motorcrosser Didier de Radiguès.

"Een fietser heeft het niet gemakkelijk op de weg.", aldus Merckx. "Maar er zijn ook fietsers die denken dat ze kunnen racen in het verkeer. Het is belangrijk respect te hebben voor elkaar. Niet alleen als autobestuurder, maar ook als fietser." Ickx riep op tot "respect en hoffelijkheid". "De weg is van iedereen. Met meer respect en hoffelijkheid zetten we een grote stap. Het is nodig om het aantal verkeersslachtoffers te doen dalen."

In België lieten vorig jaar 136 fietsers en motorrijders het leven. De bewustmakingscampagne van Touring moet dat cijfer naar beneden halen. Ze zijn van plan 1 miljoen stickers, die herinneren aan de aanwezigheid van tweewielers op de weg, uit te delen aan weggebruikers. Touring probeert zo de aandacht te vestigen op gevaren als de dode hoek. Thierry Willemarck, gedelegeerd bestuurder van Touring, is van mening dat er in ons land al heel wat gebeurt om de infrastructuur te verbeteren, maar dat het evenzeer nodig is om weggebruikers bewust te maken. "We moeten daarbij de tweedeling tussen tweewielers en auto's overstijgen. De meerderheid gebruikt de fiets én de auto."

De campagne "Samen delen we de weg" loopt samen met de actie "Think Bikes" van de Internationale Automobielfederatie (FIA) in andere Europese lidstaten. Ook federaal minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR), Brussels minister Pascal Smet (sp.a) en Vlaams minister Ben Weyts (N-VA) waren dinsdag aanwezig op de lancering.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u