Meer dan 5.000 jongeren volgden extra cursus voor preventief autorijden‏

 Meer dan 5.000 jongeren volgden extra cursus voor preventief autorijden‏

Meer dan 5.000 jongeren die pas hun rijbewijs haalden, hebben de voorbije jaren een extra cursus preventief autorijden gevolgd. Dat heeft de Stichting Vlaamse Verkeerskunde (VSV) zaterdag bekendgemaakt in Sint-Niklaas.

Jonge autobestuurders vormen een belangrijke risicogroep voor verkeersongevallen. In 2013 waren autobestuurders tussen 18 en 25 jaar betrokken in ongeveer één op de vijf letselongevallen.

"Per hoofd van de bevolking tellen jonge autobestuurders meer dan dubbel zoveel verkeersdoden en gewonden als het gemiddelde voor alle autobestuurders samen", klinkt het. De grootste risico's zijn er tijdens de eerste duizenden kilometers na het behalen van het rijbewijs.

De rijcursus "On the Road", die sinds 2007 wordt aangeboden, heeft als doel de jongeren meer inzicht te geven in hun eigen rijgedrag en in de manieren om risico's te vermijden. De opleiding, die een halve dag duurt en 20 euro kost, omvat een theoretisch en een praktisch gedeelte waarbij de bestuurder onder meer leert hoe een noodstop te maken en hoe in te spelen op gevaarlijke situaties. Bij sommige verzekeraars kan de jongere nadien een korting krijgen op de autoverzekering.

De cursus past in de visie van de Vlaamse overheid op een gefaseerde rijopleiding. "Het behalen van je rijbewijs mag geen eindpunt zijn. Mensen moeten gemotiveerd zijn om ook nadien hun rijvaardigheden aan te scherpen", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA).

BRUSSEL 14/02 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u