Mechelse politie viseert roekeloze pizzakoeriers

 Mechelse politie viseert roekeloze pizzakoeriers

De lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek verbaliseerde 19 bromfietsers tijdens een grootschalige controleactie die gericht was tegen het roekeloos rijgedrag van pizzakoeriers en andere huis-aan-huisleveranciers. Zij zorgen volgens de politie voor een groot onveiligheidsgevoel bij de bevolking. De controleactie verliep bovendien in samenwerking met de RVA, zodat meteen ook kon worden nagetrokken of de koeriers niet in het zwart aan het werken waren.

Tot de vastgestelde overtredingen behoorden onder meer het niet beschikken over een rijbewijs voor een bromfiets van klasse B, het negeren van stopborden en het rijden op een fiets- en voetgangersbrug. Één koerier testte positief op drugs. In een aantal gevallen werd ook een proces-verbaal opgemaakt tegen de werkgever van de koerier.

Ook andere bromfietsers werden tijdens de actie gecontroleerd. Dat leverde pv's op voor het negeren van stopborden en verkeersborden voor een verboden richting, het rijden in een verboden zone in de Mechelse binnenstad en het niet beschikken over een verzekering voor het voertuig in kwestie.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u