Mechelse politie viseert roekeloze pizzakoeriers

 Mechelse politie viseert roekeloze pizzakoeriers

De lokale politie van de zone Mechelen-Willebroek verbaliseerde 19 bromfietsers tijdens een grootschalige controleactie die gericht was tegen het roekeloos rijgedrag van pizzakoeriers en andere huis-aan-huisleveranciers. Zij zorgen volgens de politie voor een groot onveiligheidsgevoel bij de bevolking. De controleactie verliep bovendien in samenwerking met de RVA, zodat meteen ook kon worden nagetrokken of de koeriers niet in het zwart aan het werken waren.

Tot de vastgestelde overtredingen behoorden onder meer het niet beschikken over een rijbewijs voor een bromfiets van klasse B, het negeren van stopborden en het rijden op een fiets- en voetgangersbrug. Één koerier testte positief op drugs. In een aantal gevallen werd ook een proces-verbaal opgemaakt tegen de werkgever van de koerier.

Ook andere bromfietsers werden tijdens de actie gecontroleerd. Dat leverde pv's op voor het negeren van stopborden en verkeersborden voor een verboden richting, het rijden in een verboden zone in de Mechelse binnenstad en het niet beschikken over een verzekering voor het voertuig in kwestie.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u