Man zonder rijbewijs scheurt aan 100 km/u door Brussel

 Man zonder rijbewijs scheurt aan 100 km/u door Brussel

De Brusselse lokale politie heeft zondagnamiddag een 27-jarige man opgepakt die zonder rijbewijs rondreed in het centrum van Brussel. De arrestatie gebeurde wel pas na een achtervolging, tijdens dewelke de twintiger er niet voor terugschrok om aan 100 km/u door de stad te scheuren en daarbij verschillende voetgangers in gevaar te brengen. Dat meldt het Brusselse parket.

Een politiepatrouille merkte de twintiger kort voor 17.00 uur op in de Koningsstraat, waar de man achter het stuur van een Audi A2 zat te bellen met zijn gsm. Toen de politie hem probeerde tegen te houden, ging de Audi er aan een rotvaart vandoor. In de achtervolging die zich daarop ontspon, haalde de vluchtende bestuurder snelheden tot 100 km/u, negeerde hij meerdere rode verkeerslichten, reed hij op de bus- en trambanen en moesten verschillende overstekende voetgangers opzijspringen om niet overreden te worden. De man stak ook andere wagens voorbij via het fietspad en bracht daarbij verschillende fietsers in gevaar.

In de Loksumstraat liet de twintiger uiteindelijk zijn wagen achter en vluchtte te voet verder maar hij kon al snel ingerekend worden. De man bekende onmiddellijk dat hij een rijverbod had en daarom op de vlucht was gegaan. In de wagen, die aan zijn ex-echtgenote toebehoorde, vonden de agenten ook nog twee pakjes cannabis.

De twintiger, die al gekend stond bij het gerecht, werd ter beschikking gesteld van het parket.

BRUSSEL 28/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u