Man zonder rijbewijs scheurt aan 100 km/u door Brussel

 Man zonder rijbewijs scheurt aan 100 km/u door Brussel

De Brusselse lokale politie heeft zondagnamiddag een 27-jarige man opgepakt die zonder rijbewijs rondreed in het centrum van Brussel. De arrestatie gebeurde wel pas na een achtervolging, tijdens dewelke de twintiger er niet voor terugschrok om aan 100 km/u door de stad te scheuren en daarbij verschillende voetgangers in gevaar te brengen. Dat meldt het Brusselse parket.

Een politiepatrouille merkte de twintiger kort voor 17.00 uur op in de Koningsstraat, waar de man achter het stuur van een Audi A2 zat te bellen met zijn gsm. Toen de politie hem probeerde tegen te houden, ging de Audi er aan een rotvaart vandoor. In de achtervolging die zich daarop ontspon, haalde de vluchtende bestuurder snelheden tot 100 km/u, negeerde hij meerdere rode verkeerslichten, reed hij op de bus- en trambanen en moesten verschillende overstekende voetgangers opzijspringen om niet overreden te worden. De man stak ook andere wagens voorbij via het fietspad en bracht daarbij verschillende fietsers in gevaar.

In de Loksumstraat liet de twintiger uiteindelijk zijn wagen achter en vluchtte te voet verder maar hij kon al snel ingerekend worden. De man bekende onmiddellijk dat hij een rijverbod had en daarom op de vlucht was gegaan. In de wagen, die aan zijn ex-echtgenote toebehoorde, vonden de agenten ook nog twee pakjes cannabis.

De twintiger, die al gekend stond bij het gerecht, werd ter beschikking gesteld van het parket.

BRUSSEL 28/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u