Man zonder rijbewijs scheurt aan 100 km/u door Brussel

 Man zonder rijbewijs scheurt aan 100 km/u door Brussel

De Brusselse lokale politie heeft zondagnamiddag een 27-jarige man opgepakt die zonder rijbewijs rondreed in het centrum van Brussel. De arrestatie gebeurde wel pas na een achtervolging, tijdens dewelke de twintiger er niet voor terugschrok om aan 100 km/u door de stad te scheuren en daarbij verschillende voetgangers in gevaar te brengen. Dat meldt het Brusselse parket.

Een politiepatrouille merkte de twintiger kort voor 17.00 uur op in de Koningsstraat, waar de man achter het stuur van een Audi A2 zat te bellen met zijn gsm. Toen de politie hem probeerde tegen te houden, ging de Audi er aan een rotvaart vandoor. In de achtervolging die zich daarop ontspon, haalde de vluchtende bestuurder snelheden tot 100 km/u, negeerde hij meerdere rode verkeerslichten, reed hij op de bus- en trambanen en moesten verschillende overstekende voetgangers opzijspringen om niet overreden te worden. De man stak ook andere wagens voorbij via het fietspad en bracht daarbij verschillende fietsers in gevaar.

In de Loksumstraat liet de twintiger uiteindelijk zijn wagen achter en vluchtte te voet verder maar hij kon al snel ingerekend worden. De man bekende onmiddellijk dat hij een rijverbod had en daarom op de vlucht was gegaan. In de wagen, die aan zijn ex-echtgenote toebehoorde, vonden de agenten ook nog twee pakjes cannabis.

De twintiger, die al gekend stond bij het gerecht, werd ter beschikking gesteld van het parket.

BRUSSEL 28/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u