Man zonder rijbewijs scheurt aan 100 km/u door Brussel

 Man zonder rijbewijs scheurt aan 100 km/u door Brussel

De Brusselse lokale politie heeft zondagnamiddag een 27-jarige man opgepakt die zonder rijbewijs rondreed in het centrum van Brussel. De arrestatie gebeurde wel pas na een achtervolging, tijdens dewelke de twintiger er niet voor terugschrok om aan 100 km/u door de stad te scheuren en daarbij verschillende voetgangers in gevaar te brengen. Dat meldt het Brusselse parket.

Een politiepatrouille merkte de twintiger kort voor 17.00 uur op in de Koningsstraat, waar de man achter het stuur van een Audi A2 zat te bellen met zijn gsm. Toen de politie hem probeerde tegen te houden, ging de Audi er aan een rotvaart vandoor. In de achtervolging die zich daarop ontspon, haalde de vluchtende bestuurder snelheden tot 100 km/u, negeerde hij meerdere rode verkeerslichten, reed hij op de bus- en trambanen en moesten verschillende overstekende voetgangers opzijspringen om niet overreden te worden. De man stak ook andere wagens voorbij via het fietspad en bracht daarbij verschillende fietsers in gevaar.

In de Loksumstraat liet de twintiger uiteindelijk zijn wagen achter en vluchtte te voet verder maar hij kon al snel ingerekend worden. De man bekende onmiddellijk dat hij een rijverbod had en daarom op de vlucht was gegaan. In de wagen, die aan zijn ex-echtgenote toebehoorde, vonden de agenten ook nog twee pakjes cannabis.

De twintiger, die al gekend stond bij het gerecht, werd ter beschikking gesteld van het parket.

BRUSSEL 28/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
 Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Vrijdag 18 November 2022

Regres ongegrond verklaard: verzekeraar moet kost van € 23.000,00 zelf betalen!

Wanneer je een verkeersongeval veroorzaakt zal je Burgerlijke Aansprakelijkheidsverzekering (BA-verzekering) de kosten aan de tegenpartij vergoeden. In sommige gevallen zal jouw verzekeraar achteraf deze kosten terugvorderen bij jou. Dit kan enkel en alleen in specifieke situaties. Als verzekerde kan je een regresvordering ook aanvechten wanneer de voorwaarden niet werden gerespecteerd. Een gespecialiseerde advocaat kan hier dan ook een absolute meerwaarde betekenen gezien de hoge kosten. Dankzij onze tussenkomst werd een regresvordering van een verzekeraar ter waarde van € 23.000,00 ongegrond verklaard!

Lees meer
 Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Woensdag 16 November 2022

Betrapt met je GSM achter het stuur? Rijverbod!

Het parket van Oost-Vlaanderen organiseert een nieuwe actieweek. Alle Oost-Vlaamse politiezones zullen extra controles uitvoeren op het gebruik van mobiele toestellen achter het stuur. Gebruik je een mobiel apparaat niet in de daartoe bestemde houder, dan riskeer je een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor de duur van acht dagen. De actieweek loopt van 17 november tot 25 november, u bent gewaarschuwd!

Lees meer
close menu 1u