Man zonder rijbewijs scheurt aan 100 km/u door Brussel

 Man zonder rijbewijs scheurt aan 100 km/u door Brussel

De Brusselse lokale politie heeft zondagnamiddag een 27-jarige man opgepakt die zonder rijbewijs rondreed in het centrum van Brussel. De arrestatie gebeurde wel pas na een achtervolging, tijdens dewelke de twintiger er niet voor terugschrok om aan 100 km/u door de stad te scheuren en daarbij verschillende voetgangers in gevaar te brengen. Dat meldt het Brusselse parket.

Een politiepatrouille merkte de twintiger kort voor 17.00 uur op in de Koningsstraat, waar de man achter het stuur van een Audi A2 zat te bellen met zijn gsm. Toen de politie hem probeerde tegen te houden, ging de Audi er aan een rotvaart vandoor. In de achtervolging die zich daarop ontspon, haalde de vluchtende bestuurder snelheden tot 100 km/u, negeerde hij meerdere rode verkeerslichten, reed hij op de bus- en trambanen en moesten verschillende overstekende voetgangers opzijspringen om niet overreden te worden. De man stak ook andere wagens voorbij via het fietspad en bracht daarbij verschillende fietsers in gevaar.

In de Loksumstraat liet de twintiger uiteindelijk zijn wagen achter en vluchtte te voet verder maar hij kon al snel ingerekend worden. De man bekende onmiddellijk dat hij een rijverbod had en daarom op de vlucht was gegaan. In de wagen, die aan zijn ex-echtgenote toebehoorde, vonden de agenten ook nog twee pakjes cannabis.

De twintiger, die al gekend stond bij het gerecht, werd ter beschikking gesteld van het parket.

BRUSSEL 28/09 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u