Man uit Kortessem die in dronken toestand muur Alden Biesen ramde, opnieuw betrapt

  Man uit Kortessem die in dronken toestand muur Alden Biesen ramde, opnieuw betrapt

De lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft een man uit Kortessem betrapt op het rijden onder invloed, toen hij een vriend aan het commissariaat kwam ophalen wiens rijbewijs net voor vijftien dagen was ingetrokken. De verbazing bij de politiemensen was groot, toen de man uit Kortessem opdaagde, want zijn rijbewijs was zelf ook al op 4 januari ingetrokken. Hij ramde toen de muur van het domein Alden Biesen in Bilzen. Hij zat dronken achter het stuur.

Een interventieploeg van de politie zette rond middernacht in het centrum van Hoeselt een verdacht voertuig uit Kortessem aan de kant. Dat gebeurde in het kader van de strijd tegen de woninginbraken. Alle documenten bleken in orde en een afgenomen ademtest was negatief. Er werd hem ook een speekseltest opgelegd en daarbij werd duidelijk dat hij onder invloed was van cannabis, speed en cocaïne. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken. Om terug thuis te geraken belde de betrapte bestuurder vanop het politiebureau naar de vriend uit Kortessem.

Toen hij in Bilzen aankwam, onderwierp de politie hem ook aan een controle. Daar werd hij herkend als veroorzaker van het verkeersongeval in Alden Biesen. Dinsdagochtend nam de politie opnieuw een alcoholtest af. Hij bleek net weer iets te diep in het glas te hebben gekeken. Een speekseltest maakte duidelijk dat hij cocaïne en speed had gebruikt. Het was de derde keer in twee jaar tijd dat de man uit Kortessem naar aanleiding van sturen onder invloed van drugs tegen de lamp liep in Bilzen. Beide bestuurders zullen zich later bij de politierechter moeten verantwoorden.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u