Man uit Kortessem die in dronken toestand muur Alden Biesen ramde, opnieuw betrapt

  Man uit Kortessem die in dronken toestand muur Alden Biesen ramde, opnieuw betrapt

De lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft een man uit Kortessem betrapt op het rijden onder invloed, toen hij een vriend aan het commissariaat kwam ophalen wiens rijbewijs net voor vijftien dagen was ingetrokken. De verbazing bij de politiemensen was groot, toen de man uit Kortessem opdaagde, want zijn rijbewijs was zelf ook al op 4 januari ingetrokken. Hij ramde toen de muur van het domein Alden Biesen in Bilzen. Hij zat dronken achter het stuur.

Een interventieploeg van de politie zette rond middernacht in het centrum van Hoeselt een verdacht voertuig uit Kortessem aan de kant. Dat gebeurde in het kader van de strijd tegen de woninginbraken. Alle documenten bleken in orde en een afgenomen ademtest was negatief. Er werd hem ook een speekseltest opgelegd en daarbij werd duidelijk dat hij onder invloed was van cannabis, speed en cocaïne. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken. Om terug thuis te geraken belde de betrapte bestuurder vanop het politiebureau naar de vriend uit Kortessem.

Toen hij in Bilzen aankwam, onderwierp de politie hem ook aan een controle. Daar werd hij herkend als veroorzaker van het verkeersongeval in Alden Biesen. Dinsdagochtend nam de politie opnieuw een alcoholtest af. Hij bleek net weer iets te diep in het glas te hebben gekeken. Een speekseltest maakte duidelijk dat hij cocaïne en speed had gebruikt. Het was de derde keer in twee jaar tijd dat de man uit Kortessem naar aanleiding van sturen onder invloed van drugs tegen de lamp liep in Bilzen. Beide bestuurders zullen zich later bij de politierechter moeten verantwoorden.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u