Man uit Kortessem die in dronken toestand muur Alden Biesen ramde, opnieuw betrapt

  Man uit Kortessem die in dronken toestand muur Alden Biesen ramde, opnieuw betrapt

De lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft een man uit Kortessem betrapt op het rijden onder invloed, toen hij een vriend aan het commissariaat kwam ophalen wiens rijbewijs net voor vijftien dagen was ingetrokken. De verbazing bij de politiemensen was groot, toen de man uit Kortessem opdaagde, want zijn rijbewijs was zelf ook al op 4 januari ingetrokken. Hij ramde toen de muur van het domein Alden Biesen in Bilzen. Hij zat dronken achter het stuur.

Een interventieploeg van de politie zette rond middernacht in het centrum van Hoeselt een verdacht voertuig uit Kortessem aan de kant. Dat gebeurde in het kader van de strijd tegen de woninginbraken. Alle documenten bleken in orde en een afgenomen ademtest was negatief. Er werd hem ook een speekseltest opgelegd en daarbij werd duidelijk dat hij onder invloed was van cannabis, speed en cocaïne. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken. Om terug thuis te geraken belde de betrapte bestuurder vanop het politiebureau naar de vriend uit Kortessem.

Toen hij in Bilzen aankwam, onderwierp de politie hem ook aan een controle. Daar werd hij herkend als veroorzaker van het verkeersongeval in Alden Biesen. Dinsdagochtend nam de politie opnieuw een alcoholtest af. Hij bleek net weer iets te diep in het glas te hebben gekeken. Een speekseltest maakte duidelijk dat hij cocaïne en speed had gebruikt. Het was de derde keer in twee jaar tijd dat de man uit Kortessem naar aanleiding van sturen onder invloed van drugs tegen de lamp liep in Bilzen. Beide bestuurders zullen zich later bij de politierechter moeten verantwoorden.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Dinsdag 17 Januari 2023

Is jouw motorfiets al gekeurd? Verplichting sinds 1 januari 2023!

Motorfietsen moeten verplicht naar de keuring in het geval van een verkoop of na een verkeersongeval. De periodieke keuring is dan weer (voorlopig) niet van toepassing. Deze beslissing is er gekomen binnen het kader van het Vlaamse Verkeersveiligheidsplan.

Lees meer
 Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Dinsdag 17 Januari 2023

Beroep tegen immobilisering van voertuig voortaan mogelijk

Een nieuw wetsvoorstel heeft ervoor gezorgd dat je beroep kan aantekenen tegen de immobilisering van je voertuig wanneer je niet achter het stuur zat toen de overtreding werd begaan. U leest het goed: als je in een recent verleden jouw auto uitleende aan een vriend en die beging er een overtreding mee waardoor de wagen geïmmobiliseerd werd, beschikte je over geen enkele beroepsmogelijkheid bij een rechter met betrekking tot de beslissing tot weigering van de opheffing van de immobilisering van uw voertuig. De wetswijziging gaat van kracht vanaf 1 februari 2023.

Lees meer
 Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Vrijdag 18 November 2022

Wat is de kans op een succesvolle betwisting van inbreuk op artikel 67ter van de wegverkeerswet?

Recent ontvingen heel wat zelfstandigen en zaakvoerders plots een uitnodiging tot minnelijke schikking van €509,00 omdat ze nagelaten hebben de chauffeur van de wagen waarmee de overtreding werd begaan, te identificeren. Het uitsturen als overheid van dergelijke boetes na het jarenlang voeren van een gedoogbeleid in deze materie zorgt voor een zeer groot en terecht onrechtvaardigheidsgevoel wat ons betreft. Als gespecialiseerd kantoor in het verkeersrecht willen wij dan ook iedereen wijzen op de mogelijkheden van betwisting van deze boetes zonder de risico's uit het oog te verliezen.

Lees meer
close menu 1u