Man uit Kortessem die in dronken toestand muur Alden Biesen ramde, opnieuw betrapt

  Man uit Kortessem die in dronken toestand muur Alden Biesen ramde, opnieuw betrapt

De lokale politie Bilzen-Hoeselt-Riemst heeft een man uit Kortessem betrapt op het rijden onder invloed, toen hij een vriend aan het commissariaat kwam ophalen wiens rijbewijs net voor vijftien dagen was ingetrokken. De verbazing bij de politiemensen was groot, toen de man uit Kortessem opdaagde, want zijn rijbewijs was zelf ook al op 4 januari ingetrokken. Hij ramde toen de muur van het domein Alden Biesen in Bilzen. Hij zat dronken achter het stuur.

Een interventieploeg van de politie zette rond middernacht in het centrum van Hoeselt een verdacht voertuig uit Kortessem aan de kant. Dat gebeurde in het kader van de strijd tegen de woninginbraken. Alle documenten bleken in orde en een afgenomen ademtest was negatief. Er werd hem ook een speekseltest opgelegd en daarbij werd duidelijk dat hij onder invloed was van cannabis, speed en cocaïne. Zijn rijbewijs werd meteen ingetrokken. Om terug thuis te geraken belde de betrapte bestuurder vanop het politiebureau naar de vriend uit Kortessem.

Toen hij in Bilzen aankwam, onderwierp de politie hem ook aan een controle. Daar werd hij herkend als veroorzaker van het verkeersongeval in Alden Biesen. Dinsdagochtend nam de politie opnieuw een alcoholtest af. Hij bleek net weer iets te diep in het glas te hebben gekeken. Een speekseltest maakte duidelijk dat hij cocaïne en speed had gebruikt. Het was de derde keer in twee jaar tijd dat de man uit Kortessem naar aanleiding van sturen onder invloed van drugs tegen de lamp liep in Bilzen. Beide bestuurders zullen zich later bij de politierechter moeten verantwoorden.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u