Lichtgewonde bij ontsporen van tram in Antwerpen

 Lichtgewonde bij ontsporen van tram in Antwerpen

Aan het Harmoniepark in Antwerpen is woensdagavond een tram op lijn 2 richting Hoboken om een nog onbekende oorzaak gedeeltelijk ontspoord. Dat zegt De Lijn Antwerpen. Op de tram viel één lichtgewonde, allicht door een val. Het tramverkeer op de lijnen 2 en 6 moet door het incident tijdelijk in beide richtingen een alternatief traject volgen.

De reden waarom de tram met het achterste deel uit de sporen werd gelicht, wordt volgens De Lijn nog onderzocht. Er zou in ieder geval geen sprake geweest zijn van een aanrijding. Woensdagochtend belandde aan het Astridplein in de Antwerpse stationsbuurt overigens ook al een tram gedeeltelijk uit de sporen. Ook daar was het niet meteen duidelijk of er sprake was van een defect of een menselijke fout.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u