Ingrijpende werken aan E40 tussen Middelkerke en Nieuwpoort

 Ingrijpende werken aan E40 tussen Middelkerke en Nieuwpoort

Maandag 7 september starten structurele onderhoudswerken op de E40/A18 tussen Middelkerke en Nieuwpoort in de richting van Frankrijk, en dit in opdracht van de afdeling Wegen en Verkeer West-Vlaanderen (AWV).

De werfzone loopt van net voorbij het tankstation Mannekensvere tot net voorbij de afrit Nieuwpoort. De rijvakken richting Frankrijk worden volledig vernieuwd. De linkerrijstrook krijgt een nieuwe onder- en toplaag. De rechterrijstrook wordt tot en met de fundering aangepakt. Daarnaast worden ook de bruggen grondig gerenoveerd. De brugdekvoegen en asfaltverharding worden vervangen.

Het verkeer richting Frankrijk zal via een doorsteek op de rijvakken richting Brugge worden omgeleid. Vanaf 8 september zal er slechts één rijstrook beschikbaar zijn richting Frankrijk, net zoals richting Brugge, met de nodige hinder tot gevolg. AWV waarschuwt voor flitscontroles in het kader van de veiligheid. Tegen midden oktober zouden de werken klaar moeten zijn.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u