Ingrijpende werken aan E40 tussen Middelkerke en Nieuwpoort

 Ingrijpende werken aan E40 tussen Middelkerke en Nieuwpoort

Maandag 7 september starten structurele onderhoudswerken op de E40/A18 tussen Middelkerke en Nieuwpoort in de richting van Frankrijk, en dit in opdracht van de afdeling Wegen en Verkeer West-Vlaanderen (AWV).

De werfzone loopt van net voorbij het tankstation Mannekensvere tot net voorbij de afrit Nieuwpoort. De rijvakken richting Frankrijk worden volledig vernieuwd. De linkerrijstrook krijgt een nieuwe onder- en toplaag. De rechterrijstrook wordt tot en met de fundering aangepakt. Daarnaast worden ook de bruggen grondig gerenoveerd. De brugdekvoegen en asfaltverharding worden vervangen.

Het verkeer richting Frankrijk zal via een doorsteek op de rijvakken richting Brugge worden omgeleid. Vanaf 8 september zal er slechts één rijstrook beschikbaar zijn richting Frankrijk, net zoals richting Brugge, met de nodige hinder tot gevolg. AWV waarschuwt voor flitscontroles in het kader van de veiligheid. Tegen midden oktober zouden de werken klaar moeten zijn.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u