In Wallonië zal begeleider in vrije rijopleiding een opleiding moeten volgen

 In Wallonië zal begeleider in vrije rijopleiding een opleiding moeten volgen

In Wallonië zullen zowel de leerling als de begeleider in de vrije rijopleiding een vooropleiding moeten volgen met onder andere enkele nuttige tips die handig kunnen zijn tijdens de eigenlijke opleiding. Dat staat te lezen in de beleidsnota voor volgend jaar van bevoegd verkeersminister Maxime Prévot (cdH).

De gewesten zijn sinds de staatshervorming bevoegd voor de rijopleiding. De Waalse regering maakte al bekend dat ze in Wallonië werk zal maken van een rijopleiding in fases, waarbij ook de ervaring en het aantal afgelegde kilometers meetellen voor het behalen van het rijbewijs.

Prévot kondigt nu ook aan dat hij de regelgeving rond rijscholen met een vzw-statuut of een sociaal statuut wil herbekijken om oneerlijke concurrentie te bestrijden. Het aangepast aanbod voor mensen in financiële moeilijkheden blijft wel bestaan.

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u