Ook Wallonië werkt aan hervorming rijexamen

 Ook Wallonië werkt aan hervorming rijexamen

Ook de Waalse regering werkt aan een hervorming van het rijexamen. Dat heeft de bevoegde Waalse minister Maxime Prévot (cdH) onlangs geantwoord na een parlementaire vraag. Hij denkt aan een rijopleiding met meer verschillende stappen.

De Waalse minister wil onder meer een grotere aandacht voor risicoperceptie en ecologisch rijden. De mogelijkheid om het rijbewijs te halen met een vrije begeleider zal in Wallonië zeker blijven bestaan, al komen ook daar aanpassingen. Zo zal mogelijk het aantal kilometers dat tijdens de opleiding is afgelegd in rekening worden gebracht.

De hervorming is een van de beleidsprioriteiten van Prévot voor volgend jaar.

Dinsdag raakten de grote lijnen bekend van de hervorming die Vlaams minister Ben Weyts plant voor het rijexamen in Vlaanderen.

BRUSSEL 20/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Rijden tijdens een rijverbod

Woensdag 18 Mei 2022

Rijden tijdens een rijverbod

Kreeg je een rijverbod, maar werd je toch betrapt op het rijden door de politie? Lees hier wat de mogelijke sancties zijn en of je een eventuele verzwaring van straf riskeert.

Lees meer
 Stilstaan op een overweg

Dinsdag 17 Mei 2022

Stilstaan op een overweg

Heb je weleens de verkeerde inschatting gemaakt, door toch nog de overweg over te steken wanneer het verkeer belemmerd was, waardoor je uiteindelijk stil kwam te staan op een overweg? Dit is strafbaar en kan daarnaast ernstige gevolgen met zich meebrengen.

Lees meer
 "The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

"The best time to plant a tree was 20 years ago. The second best time is now."

Als Intolaw zijn we constant aan het zoeken hoe we kunnen verbeteren, leren en groeien. Het krijgen en geven van feedback is cruciaal in dit proces. Optimaliseer wat goed is en verbeter wat beter kan. Volledige transparantie! Dat is dan ook de reden geweest om twee jaar geleden een samenwerking met TrustPilot aan te gaan. Dat we vandaag de mijlpaal kunnen vieren van onze 1000ste review gaat dan ook niet ongemerkt voorbij. We zijn dan ook trots dat we het label “excellent” verdienen dankzij een score van 4,7 op 5.

Lees meer
close menu 1u