Ook Wallonië werkt aan hervorming rijexamen

 Ook Wallonië werkt aan hervorming rijexamen

Ook de Waalse regering werkt aan een hervorming van het rijexamen. Dat heeft de bevoegde Waalse minister Maxime Prévot (cdH) onlangs geantwoord na een parlementaire vraag. Hij denkt aan een rijopleiding met meer verschillende stappen.

De Waalse minister wil onder meer een grotere aandacht voor risicoperceptie en ecologisch rijden. De mogelijkheid om het rijbewijs te halen met een vrije begeleider zal in Wallonië zeker blijven bestaan, al komen ook daar aanpassingen. Zo zal mogelijk het aantal kilometers dat tijdens de opleiding is afgelegd in rekening worden gebracht.

De hervorming is een van de beleidsprioriteiten van Prévot voor volgend jaar.

Dinsdag raakten de grote lijnen bekend van de hervorming die Vlaams minister Ben Weyts plant voor het rijexamen in Vlaanderen.

BRUSSEL 20/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Woensdag 08 December 2021

Ondernemingsrecht: welke rechten heeft mijn onderneming?

Als onderneming kan je terugvallen op heel wat rechten, maar wat is dit ondernemingsrecht nu precies? Een brede waaier aan begrippen dekken het woord ondernemingsrecht. Ondernemingsrecht is dus het geheel van regels die met elkaar gemeen hebben dat zij betrekking hebben op het ondernemingsleven. Ondernemingsrecht is nog volop in beweging. Zo zijn er nog heel wat rechtsregels die binnenkort in werking zullen treden om (kleine) ondernemingen beter te beschermen. Net zoals er een zwakkere contractspartij is in de relatie verhuurder-huurder, of in de relatie tussen een onderneming en een consument, zijn er steeds meer regels om kleinere ondernemingen te ‘beschermen’ tegen de machtspositie van grotere ondernemingen.

Lees meer
 Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Dinsdag 07 December 2021

Europa legt uniforme regels vast in verband met crowdfunding

Vanaf November 2021 gelden uniforme regels voor crowdfundingsdiensten aan bedrijven. Deze nieuwe afspraken, bepaald door de Europese Commissie, gelden voor biedingen tot 5 miljoen euro.

Lees meer
 Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Vrijdag 01 Oktober 2021

Waarop letten bij het opstellen van algemene voorwaarden (B2C) ?

Het belangrijkste basisprincipe bij algemene voorwaarden is dat de bedingen op een transparante, duidelijke en begrijpelijke wijze zijn opgesteld (art. VI.82 WER juncto art. VI.37 WER). Zo niet kan een onderneming zich op glad ijs bevinden

Lees meer
close menu 1u