Ook Wallonië werkt aan hervorming rijexamen

 Ook Wallonië werkt aan hervorming rijexamen

Ook de Waalse regering werkt aan een hervorming van het rijexamen. Dat heeft de bevoegde Waalse minister Maxime Prévot (cdH) onlangs geantwoord na een parlementaire vraag. Hij denkt aan een rijopleiding met meer verschillende stappen.

De Waalse minister wil onder meer een grotere aandacht voor risicoperceptie en ecologisch rijden. De mogelijkheid om het rijbewijs te halen met een vrije begeleider zal in Wallonië zeker blijven bestaan, al komen ook daar aanpassingen. Zo zal mogelijk het aantal kilometers dat tijdens de opleiding is afgelegd in rekening worden gebracht.

De hervorming is een van de beleidsprioriteiten van Prévot voor volgend jaar.

Dinsdag raakten de grote lijnen bekend van de hervorming die Vlaams minister Ben Weyts plant voor het rijexamen in Vlaanderen.

BRUSSEL 20/10 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u