GOCA lanceert "Autokeuring APP" die consument moet herinneren aan autokeuring

 GOCA lanceert "Autokeuring APP" die consument moet herinneren aan autokeuring

GOCA, de groepering van erkende ondernemingen voor autokeuring en rijbewijs, stelt tijdens het autosalon van Brussel een nieuwe mobiele applicatie voor. Die "Autokeuring APP" moet zorgen voor een modernisering van de klantendienst en wordt een instrument in de strijd tegen het onrustwekkend aantal te laat gekeurde voertuigen, aldus GOCA. Vorig jaar werd een op de vijf te keuren voertuigen te laat voorgereden voor technische keuring.

De mobiele applicatie is beschikbaar op Google Play en heel binnenkort bij Apple Store. Gebruikers geven de geldigheidsdatum in van hun laatste keuringsbewijs, of - indien hun voertuig minder dan 4 jaar oud is - de datum vermeld op hun inschrijvingsbewijs. Ze ontvangen vervolgens een gratis reminder op hun smartphone die hen uitnodigt om tijdig naar de keuring te gaan, tips om hun bezoek goed voor te bereiden en inlichtingen over de risico's bij een laattijdige keuring. Een bijkomende reminder per e-mail is eveneens voorzien.

Mensen die zonder geldig keuringsbewijs rijden, riskeren - naast het risico op een zware politieboete en het automatisch verlies van het recht op bonus bij de autokeuring - ook niet langer gedekt te zijn door hun verzekering. "Indien u een verkeersongeval veroorzaakt en er een oorzakelijk verband wordt vastgesteld met de technische staat van uw wagen, kan uw verzekeraar zijn verhaalrecht inroepen. Dit wil zeggen dat u alle kosten zelf moet dragen", waarschuwt GOCA.

In 2015 werden meer dan 800.000 voertuigen laattijdig voorgereden voor een volledige keuring, wat ongeveer 20 procent van de te keuren voertuigen vertegenwoordigt. De lancering van de app vindt plaats op de stand van GOCA in de patio van Brussels Expo. Bezoekers kunnen de app gratis downloaden.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u