Gepersonaliseerde nummerplaten zullen dans niet meer ontspringen

 Gepersonaliseerde nummerplaten zullen dans niet meer ontspringen

Wagens met een gepersonaliseerde nummerplaat zullen vanaf september niet langer ontsnappen aan het oog van de Vlaamse verkeerscamera's. Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) heeft een oplossing gevonden voor het probleem, zo meldt De Zondag.

Eind mei raakte bekend dat de 7.000 Belgen met een gepersonaliseerde nummerplaat bij trajectcontroles haast ongrijpbaar zijn voor de Vlaamse ANPR-camera's (camera's met automatische nummerplaatherkenning, nvdr.) De alternatieve lettercombinaties werden namelijk niet geregistreerd.

Maar minister Weyts investeert nu 50.000 euro in een upgrade van de camera's. "Wie nog dacht te kunnen ontsnappen aan controles, is eraan voor de moeite. De slimme camera's worden nog wat slimmer", zegt de minister.

"Het is een kwestie van rechtvaardigheid. Je kan een gepersonaliseerde nummerplaat kopen om persoonlijke of esthetische redenen, maar je koopt er geen straffeloosheid mee. De regels zijn er voor iedereen." 

BRUSSEL 23/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Dinsdag 27 Juli 2021

Net te laat! Hoe hoog is de boete wanneer ik door een rood licht rijd?

Was het verkeerslicht nog oranje of net niet? Een kwestie van een seconde, maar wel met hele andere gevolgen! In dit artikel bekijken we hoe dit gecontroleerd wordt, wat de rol is van de plaats waar je door het rood licht rijdt en uiteraard hoe hoog de boete is in Belgiƫ!

Lees meer
 Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

Vrijdag 16 Juli 2021

Wanneer ben ik mijn rijbewijs kwijt bij een snelheidsovertreding?

In de wet wordt bepaald dat bij snelheidsovertredingen over een bepaalde grens er verplicht een rijverbod dient te worden uitgesproken. Daardoor zullen deze overtredingen ook steeds gedagvaard worden voor de Politierechtbank en is een gewone geldboete niet mogelijk. De rechtbank kan niet afwijken van de verplichting om een rijverbod op te leggen, behoudens uitdrukkelijke motivering. De praktijk leert ons echter dat de rechtbank zelden tot nooit gebruik maakt van deze uitzondering.

Lees meer
 Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Maandag 12 Juli 2021

Aansprakelijkheid na verkeersongeval

Een van de eerste stappen na een verkeersongeluk is het bepalen wie er nu in fout was. Een eenvoudige vraag, maar het antwoord is dat vaak niet. Dit leidt regelmatig tot ellenlange discussies tussen de betrokken partijen en hun verzekeringsmaatschappijen. In dit artikel lichten we het Europese Aanrijdingsformulier toe en bespreken we wat je best kan doen in het geval van onenigheid.

Lees meer
close menu