Gents MilieuFront en Fietsersbond bedanken zone 30-rijders met een tulp

 Gents MilieuFront en Fietsersbond bedanken zone 30-rijders met een tulp

In Gent is woendag de veralgemeende zone 30 in de binnenstad van kracht geworden. Op enkele gewestwegen na kregen de laatste zeventig straten het verlaagde snelheidsregime. Het Gents MilieuFront en de Fietsersbond deelden honderd tulpen uit aan automobilisten op het Gentse Zuid.

"We zijn tevreden over het feit dat de zone 30 er is, we waren er ook al jaren vragende partij voor", zegt Steven Geirnaert (Gents MilieuFront). "Het is niet zozeer de maatregel die wij willen in het kader van de luchtverontreiniging, alhoewel die ook al een positief effect zal hebben, maar wel omdat het een maatregel is om de stad veiliger te maken.

Een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur zorgt voor minder kansen op ongeval en ook letsels zijn minder zwaar. We hopen op een veiligere stad die meer mensen kan overtuigen om met de fiets te gaan. Ook moet de plaats op de weg enkel gebruikt worden voor wie de auto echt nodig heeft, want meer fietsers en minder auto's leidt tot een vlotter verkeer."

De Fietsersbond en het Gents MilieuFront hopen dat de politie voldoende controleert en daarover ook communiceert. "Ons gaat het niet om het bestraffen, maar dat zoveel mogelijk mensen weten dat er in Gent maar 30 kilometer per uur gereden wordt."

Vanaf woensdag 22 april is het gebied binnen de R40 dus zone 30, met uitzondering van de assen Nieuwe Wandeling - Blaisantvest, Zuiderparklaan en F. Rooseveltlaan - G. Callierlaan, waar de snelheidslimiet 50 kilometer per uur bedraagt. De Gentse schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) wijst erop dat de lokale politie in de eerste fase zal sensibiliseren.

Vanaf juni wordt er beboet: 50 euro voor de eerste tien kilometer per uur te snel. Voor elke bijkomende kilometer per uur komt daar nog eens 10 euro bovenop.

GENT 22/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

Vrijdag 01 Juli 2022

Daar is de zon, daar is de BOB-campagne

‘Deze keer ben ik BOB’ luidt de titel van de nieuwe BOB-zomercampagne. Dat België uitermate slecht scoort in een Europees onderzoek naar alcohol achter het stuur, toont het blijvende belang van dergelijke campagnes aan.

Lees meer
 Nieuwe wet voor de elektrische step

Woensdag 29 Juni 2022

Nieuwe wet voor de elektrische step

De regels voor elektrische steps staan op het punt te veranderen als gevolg van een wijziging in de verkeerswetgeving. Deze wijzigingen treden in werking op 1 juli 2022. Intolaw biedt u een overzicht van de wijzigingen die van kracht zullen worden:

Lees meer
 Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

Donderdag 16 Juni 2022

Wat is het doel van de objectiviteitsclausule in een verzekeringscontract?

De objectiviteitsclausule is een clausule die wettelijk aanwezig moet zijn in alle rechtsbijstandverzekeringspolissen. Maar wat is het doel ervan, wanneer kan er een beroep op worden gedaan en wat met de mogelijke kosten bij de toepassing ervan? De advocaten van Intolaw vatten in dit artikel samen wat u moet weten over de objectiviteitsclausule in België

Lees meer
close menu 1u