Gents MilieuFront en Fietsersbond bedanken zone 30-rijders met een tulp

 Gents MilieuFront en Fietsersbond bedanken zone 30-rijders met een tulp

In Gent is woendag de veralgemeende zone 30 in de binnenstad van kracht geworden. Op enkele gewestwegen na kregen de laatste zeventig straten het verlaagde snelheidsregime. Het Gents MilieuFront en de Fietsersbond deelden honderd tulpen uit aan automobilisten op het Gentse Zuid.

"We zijn tevreden over het feit dat de zone 30 er is, we waren er ook al jaren vragende partij voor", zegt Steven Geirnaert (Gents MilieuFront). "Het is niet zozeer de maatregel die wij willen in het kader van de luchtverontreiniging, alhoewel die ook al een positief effect zal hebben, maar wel omdat het een maatregel is om de stad veiliger te maken.

Een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur zorgt voor minder kansen op ongeval en ook letsels zijn minder zwaar. We hopen op een veiligere stad die meer mensen kan overtuigen om met de fiets te gaan. Ook moet de plaats op de weg enkel gebruikt worden voor wie de auto echt nodig heeft, want meer fietsers en minder auto's leidt tot een vlotter verkeer."

De Fietsersbond en het Gents MilieuFront hopen dat de politie voldoende controleert en daarover ook communiceert. "Ons gaat het niet om het bestraffen, maar dat zoveel mogelijk mensen weten dat er in Gent maar 30 kilometer per uur gereden wordt."

Vanaf woensdag 22 april is het gebied binnen de R40 dus zone 30, met uitzondering van de assen Nieuwe Wandeling - Blaisantvest, Zuiderparklaan en F. Rooseveltlaan - G. Callierlaan, waar de snelheidslimiet 50 kilometer per uur bedraagt. De Gentse schepen van Mobiliteit Filip Watteeuw (Groen) wijst erop dat de lokale politie in de eerste fase zal sensibiliseren.

Vanaf juni wordt er beboet: 50 euro voor de eerste tien kilometer per uur te snel. Voor elke bijkomende kilometer per uur komt daar nog eens 10 euro bovenop.

GENT 22/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u