Gekantelde vrachtwagen verspert verkeersknooppunt Aalbeke

 Gekantelde vrachtwagen verspert verkeersknooppunt Aalbeke

Een gekantelde vrachtwagen verspert op 15 augustus een deel van het oprittencomplex aan knooppunt Aalbeke van de E17 en E403. Het verkeer op de E17 van Gent en Frankrijk kan niet door, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Bij het ongeval op de E403 ter hoogte van Aalbeke waren geen andere voertuigen betrokken en vielen geen gewonden. Maar de trekker/oplegger ligt op zijn zij, op het wegdek, en de mazouttank is gescheurd. De rijbaan richting Kortrijk is volledig versperd. "Het vrijmaken van de weg zal nog een hele tijd duren. De vrachtwagen moet getakeld worden en de brandweer zal het wegdek moeten schoonmaken", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

Het verkeer vanuit Gent of Frankrijk moet doorrijden en de R8 richting Moorsele nemen. Zo kan het op de autosnelweg opnieuw kiezen voor de richting van Brugge of Ieper. "Er staan een aantal voertuigen geblokkeerd, maar van file is er momenteel geen sprake. De omleiding wordt duidelijk gesignaliseerd", aldus Beeckman.

AALBEKE 14/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u