Gekantelde vrachtwagen verspert verkeersknooppunt Aalbeke

 Gekantelde vrachtwagen verspert verkeersknooppunt Aalbeke

Een gekantelde vrachtwagen verspert op 15 augustus een deel van het oprittencomplex aan knooppunt Aalbeke van de E17 en E403. Het verkeer op de E17 van Gent en Frankrijk kan niet door, meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

Bij het ongeval op de E403 ter hoogte van Aalbeke waren geen andere voertuigen betrokken en vielen geen gewonden. Maar de trekker/oplegger ligt op zijn zij, op het wegdek, en de mazouttank is gescheurd. De rijbaan richting Kortrijk is volledig versperd. "Het vrijmaken van de weg zal nog een hele tijd duren. De vrachtwagen moet getakeld worden en de brandweer zal het wegdek moeten schoonmaken", zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Verkeerscentrum.

Het verkeer vanuit Gent of Frankrijk moet doorrijden en de R8 richting Moorsele nemen. Zo kan het op de autosnelweg opnieuw kiezen voor de richting van Brugge of Ieper. "Er staan een aantal voertuigen geblokkeerd, maar van file is er momenteel geen sprake. De omleiding wordt duidelijk gesignaliseerd", aldus Beeckman.

AALBEKE 14/08 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u