Galant onderzoekt verplicht alcoholslot in autocars

 Galant onderzoekt verplicht alcoholslot in autocars

Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) laat onderzoeken of ze een alcoholslot kan verplichten in autocars. Dat staat donderdag in De Morgen, Het Laatste Nieuws en Het Nieuwsblad.

In Frankrijk zijn buschauffeurs vanaf 1 september al verplicht om voor het vertrek in een alcoholslot te blazen. Wie ook maar één druppel heeft gedronken, kan niet vertrekken. Minister Galant heeft nu een studie gevraagd om na te gaan of ons land het Franse systeem kan kopiëren en verplichten voor chauffeurs van autocars.

"Zij vervoeren veel mensen, de veiligheidsmaatregelen kunnen niet streng genoeg zijn", aldus de minister.

In ons land wordt een alcoholslot op dit moment enkel als strafmaatregel opgelegd door politierechters. In vijf jaar tijd zijn er nog maar vijfentwintig bestuurders die verplicht met zo'n slot rondrijden.

Een alcoholslot voor vrachtwagenchauffeurs is voorlopig niet aan de orde. 

BRUSSEL 27/08 04:46 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u