Flitspalen Antwerpen - Tijdelijke versterking maakt flitsen vanaf dit weekend opnieuw mogelijk

 Flitspalen Antwerpen - Tijdelijke versterking maakt flitsen vanaf dit weekend opnieuw mogelijk

De vaste flitspalen langs snelwegen in de provincie Antwerpen zullen dit weekend opnieuw in werking worden gesteld.

Dat zegt de federale politie. Nadat donderdagmiddag uitlekte dat de flitspalen in kwestie al ruim twee weken uitgeschakeld zijn wegens een tekort aan personeel en middelen bij het gewestelijk verwerkingscentrum van de vaststellingen in Antwerpen, is er inmiddels in overleg met Binnenlandse Zaken een tijdelijke interne oplossing gevonden om dat centrum vanaf maandag te versterken. In juni zou er een meer structurele oplossing komen, maar daarover moet nog verder gepraat worden.

De versterking omvat volgens de federale politie een interne verschuiving, er is dus nog geen sprake van extra personeel. Dat er zo snel na het uitlekken van het nieuws toch alvast een tijdelijke oplossing werd gezocht en gevonden, heeft onder meer te maken met het garanderen van de verkeersveiligheid op de betrokken snelwegen.

De flitspalen zullen vanaf dit weekend geleidelijk aan opnieuw worden ingeschakeld, het verwerken van de vastgestelde overtredingen gaat maandag opnieuw van start.

ANTWERPEN 30/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Wat riskeer je als jonge bestuurder?

Dinsdag 12 September 2023

Wat riskeer je als jonge bestuurder?

In het kader van verkeersveiligheid worden jonge bestuurders in België strenger bestraft dan ervaren chauffeurs. In dit artikel geven we een antwoord op verschillende vragen over dit onderwerp. Zo bekijken we wat er juist wordt bedoeld met een “jonge bestuurder”, of élke verkeersovertreding zwaarder bestraft wordt en wat die zwaardere straf concreet inhoudt.

Lees meer
 Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

Maandag 10 Juli 2023

Bijzondere bewijswaarde van het Proces-Verbaal

In een recent dossier dat onze advocaten behartigden, werd aangetoond dat het Proces-Verbaal niet binnen de wettelijke termijn werd opgestuurd waardoor het Proces-Verbaal zijn bijzondere bewijswaarde verloor. Dit betekent dat er evenveel belang werd gehecht aan het woord van onze cliënt dan aan de vaststellingen van de agenten. Wat waren de gevolgen?

Lees meer
 Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Dinsdag 27 Juni 2023

Aantal dagvaardingen mogelijks gevoelig de hoogte in sinds wijziging alcohollimiet

Sinds er groen licht werd gegeven om de alcohollimiet voor de onmiddellijke intrekking van een rijbewijs scherper te stellen van 1,5 promille naar 1,2 promille moeten er al heel wat meer mensen vrezen voor een dagvaarding. Dat blijkt uit gegevens van websites www.boetecalculator.be en www.monamende.be. “Sinds 1 juni, toen de alcohollimiet voor een intrekking van het rijbewijs verlaagd werd, zien we in onze data geen toename van mensen die positief hebben geblazen tijdens een alcoholcontrole, maar wel een sterke toename van mensen die zullen worden gedagvaard. Het merendeel van de overtreders had dus steeds een waarde waarbij ze tot voor kort net niet steeds werden gedagvaard.” licht leading lawyer van advocatenkantoor Intolaw Elise De Puysseleyr toe.

Lees meer
close menu 1u