Flitspalen Antwerpen - Tijdelijke versterking maakt flitsen vanaf dit weekend opnieuw mogelijk

 Flitspalen Antwerpen - Tijdelijke versterking maakt flitsen vanaf dit weekend opnieuw mogelijk

De vaste flitspalen langs snelwegen in de provincie Antwerpen zullen dit weekend opnieuw in werking worden gesteld.

Dat zegt de federale politie. Nadat donderdagmiddag uitlekte dat de flitspalen in kwestie al ruim twee weken uitgeschakeld zijn wegens een tekort aan personeel en middelen bij het gewestelijk verwerkingscentrum van de vaststellingen in Antwerpen, is er inmiddels in overleg met Binnenlandse Zaken een tijdelijke interne oplossing gevonden om dat centrum vanaf maandag te versterken. In juni zou er een meer structurele oplossing komen, maar daarover moet nog verder gepraat worden.

De versterking omvat volgens de federale politie een interne verschuiving, er is dus nog geen sprake van extra personeel. Dat er zo snel na het uitlekken van het nieuws toch alvast een tijdelijke oplossing werd gezocht en gevonden, heeft onder meer te maken met het garanderen van de verkeersveiligheid op de betrokken snelwegen.

De flitspalen zullen vanaf dit weekend geleidelijk aan opnieuw worden ingeschakeld, het verwerken van de vastgestelde overtredingen gaat maandag opnieuw van start.

ANTWERPEN 30/04 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u