Flitspaal uit bij te veel pv's - "Kan niet", vindt Vlaams minister Weyts

 Flitspaal uit bij te veel pv's - "Kan niet", vindt Vlaams minister Weyts

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) vindt het niet kunnen dat flitspalen in sommige politiezones uitgeschakeld zouden worden na een bepaald maximumaantal flitsboetes. "Chauffeurs mogen niet de indruk krijgen dat flitspalen maar aan halftijdse handhaving doen", zegt Weyts. Hij wil zo snel mogelijk met alle betrokken partijen overleggen over de kwestie.

Omdat minister van Justitie Koen Geens (CD&V) komaf heeft gemaakt met marges bij flitscontroles, zouden overbelaste politiezones nu quota mogen opleggen voor boetes, schreven de kranten De Morgen en Het Laatste Nieuws maandag. Dat zou betekenen dat de flitspaal uitgaat als de pv's zich opstapelen.

"Kan niet", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Weyts, gevraagd naar een reactie. "Met 400 doden op Vlaamse wegen in 2014, moeten we niet minder, maar net meer gaan controleren. In Vlaanderen gaan we méér investeren in onder andere trajectcontroles. Maar wat voor zin hebben die investeringen als men elders beslist om niet meer te gaan beboeten? ".

"Flitspalen moeten niet de staatskas, maar de verkeersveiligheid dienen. Je moet ze dus niet uitzetten als er 'genoeg' geflitst is. Flitspalen zijn voltijds nodig om chauffeurs aan te zetten tot veiliger rijgedrag, en om snelheidsduivels aan te pakken", zegt Weyts.

Weyts dringt aan op overleg. "Als er zich een probleem stelt bij de verwerking van alle flitsboetes door de parketten, dan willen we dat heel graag weten. Ik bekijk graag of we zelf iets kunnen doen om een en ander op te lossen".

BRUSSEL 08/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

Woensdag 03 Mei 2023

GSM-gebruik achter het stuur: wat riskeer je?

𝗡𝗲𝘁 𝗴𝗲𝗲𝗻 𝟮𝟬% 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗕𝗲𝗹𝗴𝗶𝘀𝗰𝗵𝗲 𝗯𝗲𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝗱𝗲𝗿𝘀 𝗯𝗲𝗹𝘁 𝗻𝗼𝗴 𝘀𝘁𝗲𝗲𝗱𝘀 𝗻𝗶𝗲𝘁 𝗵𝗮𝗻𝗱𝗲𝗻𝘃𝗿𝗶𝗷 𝗮𝗰𝗵𝘁𝗲𝗿 𝗵𝗲𝘁 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗺𝗮𝗮𝗿 𝗹𝗶𝗲𝗳𝘀𝘁 𝟮𝟱% 𝗹𝗲𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘀𝘁𝘂𝘂𝗿𝘁 𝗯𝗲𝗿𝗶𝗰𝗵𝘁𝗲𝗻 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻𝘀 𝗵𝗲𝘁 𝗿𝗶𝗷𝗱𝗲𝗻. Opmerkelijke cijfers wanneer je beseft dat het gebruik van een gsm de oorzaak is van 8% van alle verkeersongevallen. Uitgedrukt in cijfers komt dit neer op 50 doden en 4.500 slachtoffers. Reden genoeg voor de wetgever om de controles hierop gevoelig te versterken. Een omzendbrief van het parket van Oost-Vlaanderen gaat over de nieuwe richtlijnen die de verschillende politiediensten mee hebben gekregen om deze cijfers drastisch te doen dalen.

Lees meer
 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
close menu 1u