Flitspaal uit bij te veel pv's - "Kan niet", vindt Vlaams minister Weyts

 Flitspaal uit bij te veel pv's - "Kan niet", vindt Vlaams minister Weyts

Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts (N-VA) vindt het niet kunnen dat flitspalen in sommige politiezones uitgeschakeld zouden worden na een bepaald maximumaantal flitsboetes. "Chauffeurs mogen niet de indruk krijgen dat flitspalen maar aan halftijdse handhaving doen", zegt Weyts. Hij wil zo snel mogelijk met alle betrokken partijen overleggen over de kwestie.

Omdat minister van Justitie Koen Geens (CD&V) komaf heeft gemaakt met marges bij flitscontroles, zouden overbelaste politiezones nu quota mogen opleggen voor boetes, schreven de kranten De Morgen en Het Laatste Nieuws maandag. Dat zou betekenen dat de flitspaal uitgaat als de pv's zich opstapelen.

"Kan niet", zegt Vlaams minister van Mobiliteit Weyts, gevraagd naar een reactie. "Met 400 doden op Vlaamse wegen in 2014, moeten we niet minder, maar net meer gaan controleren. In Vlaanderen gaan we méér investeren in onder andere trajectcontroles. Maar wat voor zin hebben die investeringen als men elders beslist om niet meer te gaan beboeten? ".

"Flitspalen moeten niet de staatskas, maar de verkeersveiligheid dienen. Je moet ze dus niet uitzetten als er 'genoeg' geflitst is. Flitspalen zijn voltijds nodig om chauffeurs aan te zetten tot veiliger rijgedrag, en om snelheidsduivels aan te pakken", zegt Weyts.

Weyts dringt aan op overleg. "Als er zich een probleem stelt bij de verwerking van alle flitsboetes door de parketten, dan willen we dat heel graag weten. Ik bekijk graag of we zelf iets kunnen doen om een en ander op te lossen".

BRUSSEL 08/06 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 De regresvordering

Vrijdag 12 Augustus 2022

De regresvordering

U bent verantwoordelijk voor een verkeersongeval dat schade heeft veroorzaakt aan een andere weggebruiker. U denkt dat u gedekt bent door uw WAM-verzekering. Enkele maanden na het ongeval ontvangt u echter een brief van uw verzekeringsmaatschappij waarin zij u vraagt de bedragen terug te betalen die zij aan de benadeelde partij van het ongeval heeft betaald. Is dit legaal?

Lees meer
 Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wanneer is er sprake van vluchtmisdrijf?

Elke week vind je wel een bericht over een ongeval met vluchtmisdrijf. Een bestuurder veroorzaakt een ongeluk maar vlucht weg in paniek. Het kan zowaar iedereen overkomen. In dit artikel gaan de gespecialiseerde advocaten dieper in op de voorwaarden om van vluchtmisdrijf te spreken.

Lees meer
 Wat is de bebouwde kom?

Woensdag 03 Augustus 2022

Wat is de bebouwde kom?

De bebouwde kom is een zone die bestaat uit bebouwing langs de openbare wegen. Een zone bestaat uit één of meerdere openbare wegen waarvan het begin en einde wordt aangeduid door een zonebord.

Lees meer
close menu 1u