Flitspaal gaat uit bij te veel pv's

 Flitspaal gaat uit bij te veel pv's

Omdat minister van Justitie Koen Geens (CD&V) een einde heeft gemaakt aan de marges bij flitscontroles, mogen overbelaste politiezones nu quota opleggen voor boetes. Dit betekent dat de flitspaal uitgaat als de pv's zich opstapelen.

Onlangs bleek dat 1 op 6 politiezones milder is bij het flitsen dan de wet voorschrijft. Naast de legale correctie van 6 km/u wordt nog een extra marge toegepast, tot wel 11 kilometer. Anders kunnen de politiezones en parketten de pv's die binnenkomen niet aan. Minister Geens kondigde meteen aan dat er voortaan overal nultolerantie zal gelden, maar dat blijkt nu het probleem te verleggen. "De minister zat samen met het college van procureurs-generaal. Ze spraken af dat quota gebruikt zullen worden om de werklast te beperken.", luidt het in gerechtelijke kringen. "Dat zou betekenen dat in sommige overbelaste arrondissementen de camera's uitgezet worden als het maximum aantal boetes is bereikt. Elke zone kan dat zelf praktisch regelen."

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Donderdag 19 Augustus 2021

Belgische wetgeving over alcohol in het verkeer

Rijden onder invloed van alcohol is uiteraard een strafbaar feit. Maar wat zijn de verschillende gevolgen van rijden onder invloed in België? In dit artikel legt Intolaw de belangrijkste begrippen uit, de mogelijke tests en analyses in België, alsook de belangrijkste gevolgen en mogelijke sancties in geval van een bewezen hoog alcoholgehalte.

Lees meer
 Hoe flitst een flitspaal?

Dinsdag 17 Augustus 2021

Hoe flitst een flitspaal?

Rijd je sneller dan toegelaten of door het rood licht, dan heb je mogelijks al kennisgemaakt met de werking van een flitspaal. Maar weet je hoe een flitspaal eigenlijk werkt? Met andere woorden: hoe flitst een flitspaal? Daarnaast bekijken we ook de verschillende soorten flitspalen en hoeveel flitspalen er in België staan.

Lees meer
 Hoe betaal ik een verkeersboete?

Maandag 16 Augustus 2021

Hoe betaal ik een verkeersboete?

Onlangs een verkeersboete in de bus ontvangen? In dit document overlopen we de verschillende mogelijkheden om deze verkeersboete te betalen, de boete te betwisten of een ongeldige betaling te corrigeren. Heeft u na het lezen van dit artikel toch nog vragen? Contacteer dan gerust de experten van Intolaw om gratis advies te vragen en een antwoord op uw vragen te krijgen.

Lees meer
close menu 1u