Flitspaal gaat uit bij te veel pv's

 Flitspaal gaat uit bij te veel pv's

Omdat minister van Justitie Koen Geens (CD&V) een einde heeft gemaakt aan de marges bij flitscontroles, mogen overbelaste politiezones nu quota opleggen voor boetes. Dit betekent dat de flitspaal uitgaat als de pv's zich opstapelen.

Onlangs bleek dat 1 op 6 politiezones milder is bij het flitsen dan de wet voorschrijft. Naast de legale correctie van 6 km/u wordt nog een extra marge toegepast, tot wel 11 kilometer. Anders kunnen de politiezones en parketten de pv's die binnenkomen niet aan. Minister Geens kondigde meteen aan dat er voortaan overal nultolerantie zal gelden, maar dat blijkt nu het probleem te verleggen. "De minister zat samen met het college van procureurs-generaal. Ze spraken af dat quota gebruikt zullen worden om de werklast te beperken.", luidt het in gerechtelijke kringen. "Dat zou betekenen dat in sommige overbelaste arrondissementen de camera's uitgezet worden als het maximum aantal boetes is bereikt. Elke zone kan dat zelf praktisch regelen."

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Trajectcontroles in België: een overzicht

Donderdag 14 Maart 2024

Trajectcontroles in België: een overzicht

Het aantal trajectcontroles is, voornamelijk in Vlaanderen, sinds de introductie in 2012 fors toegenomen. In dit artikel bekijken we de werking van de trajectcontroles van dichterbij en gaan we na wat hun impact op het rijgedrag en de algemene verkeersveiligheid is.

Lees meer
 Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Dinsdag 20 Februari 2024

Het gebruik van lachgas in het verkeer: De moeilijkheid van het bewijs

Het recht toegankelijk maken, is ook in alle openheid en transparantie communiceren over maatschappelijke trends die we vanuit onze expertise als advocatenkantoor opmerken. Daarom geven we in dit artikel een korte toelichting over het gebruik van lachgas in het verkeer. We illustreren via een eigen dossier de bredere maatschappelijke lijnen en de bijhorende complexiteit.

Lees meer
 Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

Verkeersovertredingen: een overzicht van de vier categorieën

In België worden verkeersovertredingen ingedeeld in vier graden gebaseerd op de ernst van de overtreding. Hoe hoger de graad, hoe zwaarder de overtreding beboet wordt. Vierdegraadsovertredingen worden beschouwd als de ernstigste overtredingen, gevolgd door de derde-, tweede- en uiteindelijk eerstegraadsovertredingen. In dit artikel bespreken we enkele voorbeelden per categorie en welke straffen daarbij horen.

Lees meer
close menu 1u