Flitspaal gaat uit bij te veel pv's

 Flitspaal gaat uit bij te veel pv's

Omdat minister van Justitie Koen Geens (CD&V) een einde heeft gemaakt aan de marges bij flitscontroles, mogen overbelaste politiezones nu quota opleggen voor boetes. Dit betekent dat de flitspaal uitgaat als de pv's zich opstapelen.

Onlangs bleek dat 1 op 6 politiezones milder is bij het flitsen dan de wet voorschrijft. Naast de legale correctie van 6 km/u wordt nog een extra marge toegepast, tot wel 11 kilometer. Anders kunnen de politiezones en parketten de pv's die binnenkomen niet aan. Minister Geens kondigde meteen aan dat er voortaan overal nultolerantie zal gelden, maar dat blijkt nu het probleem te verleggen. "De minister zat samen met het college van procureurs-generaal. Ze spraken af dat quota gebruikt zullen worden om de werklast te beperken.", luidt het in gerechtelijke kringen. "Dat zou betekenen dat in sommige overbelaste arrondissementen de camera's uitgezet worden als het maximum aantal boetes is bereikt. Elke zone kan dat zelf praktisch regelen."

Bron: BELGA


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u