Firma uit Oudenaarde ontwikkelt toestel dat ouders verwittigt wanneer kind te snel rijdt

 Firma uit Oudenaarde ontwikkelt toestel dat ouders verwittigt wanneer kind te snel rijdt

De firma DongleApps uit Oudenaarde heeft een toestel ontwikkeld dat ouders onmiddellijk verwittigt via mail of sms wanneer hun kind te snel rijdt. Dat melden de ontwikkelaars maandag. Het toestelletje, de "RookieDongle", wordt ingeplugd in de ODB-poort van een wagen en is via ingebouwde GPS en mobiele verbinding altijd verbonden met de cloud. Het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) laat in een reactie weten dat het een handig instrumentje kan zijn voor wie bezorgd is over hoe zoon of dochter omgaat met de verkeersregels.

Het toestelletje werd volgens de ontwikkelaars een jaar lang intensief getest en is online en bij deelnemende garages te koop. In januari wordt het tijdens het autosalon van Brussel aan het grote publiek voorgesteld.

De RookieDongle registreert tijdstippen, posities en snelheden van (jonge) bestuurders en vergelijkt die in real time met de geldende snelheidslimiet. Wanneer de limiet overschreden wordt, ontvangen de ouders meteen een mail of sms. Zij kunnen via smartphone, tablet of computer ook steeds nagaan waar hun kind zich bevindt. Toch is er ook een soort privacymodus voorzien die al die info voor de ouders verbergt, zolang er geen snelheidsoverschrijdingen gebeuren.

"Dagelijks zijn er zware en dodelijke ongevallen met jonge bestuurders, die vaak het gevolg zijn van onaangepaste snelheid", zegt Paul Janssens van DongleApps. "Overdreven snelheid is de belangrijkste factor die de ernst van het ongeval en van de letsels bepaalt."

Het toestel genereert ook rapporten, waarmee ouders naar de verzekeringsmaatschappij kunnen gaan om een betere polis te onderhandelen. "Het rijgedrag van zoon of dochter is immers perfect aan te tonen", klinkt het.

Het toestelletje is te koop voor 149 euro, het abonnement kost 15 euro per maand.

BRUSSEL 05/10 14:22 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Woensdag 19 Juni 2024

Intolaw maakt het recht toegankelijk dankzij innovatie

Wat is er mogelijk als je AI, LLM en OCR-technologie toepast in een traditionele sector als de advocatuur? Veel, zo blijkt. Heel veel! Als innovatief advocatenkantoor zijn wij trots om een pioniersrol te vervullen op vlak van technologie. Wij geloven in de toegevoegde waarde van technologie en zeker in de advocatuur.

Lees meer
 Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Donderdag 30 Mei 2024

Digitale evolutie binnen de advocatuur dankzij AI

Van aannemers tot zorgverleners: vrijwel elke beroepscategorie ging na de doorbraak van AI op zoek naar toepassingsmogelijkheden binnen hun vakgebied. Al die tijd bleef het stil in de advocatuur. Intolaw, een data-driven advocatenkantoor gespecialiseerd in het verkeers- en aansprakelijkheidsrecht, doorbreekt nu die stilte door een samenwerking met MIC aan te kondigen. “In de advocatuur is er nog steeds een mentaliteitswijziging nodig als het aankomt op innovatie en technologie. De advocatuur mag niet blind zijn voor de realiteit en we hopen dat we anderen kunnen inspireren om dezelfde weg te bewandelen” stelt Intolaw oprichter Jeroen Vande Sijpe.

Lees meer
 Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

Woensdag 22 Mei 2024

Ken jij het verschil tussen het strafregister en een attest van goed gedrag en zeden?

In België zijn zowel het strafregister als het attest van goed gedrag en zeden documenten die belangrijke informatie over het strafrechtelijke verleden van een persoon bevatten. Hoewel ze vaak door elkaar gehaald worden, hebben ze verschillende doelen. In dit artikel wordt het onderscheid tussen deze twee documenten verduidelijkt.

Lees meer
close menu 1u