Fietser overleden na aanrijding door vrachtwagen: bestuurder had gedronken

 Fietser overleden na aanrijding door vrachtwagen: bestuurder had gedronken

De vrachtwagenbestuurder die zaterdagnamiddag op de Sint-Gillislaan in Sint-Gillis-Dendermonde een fietser doordreed, had gedronken. De bestuurder is zijn rijbewijs voor 15 dagen kwijt en verschijnt op 18 december voor de politierechtbank om die intrekking te verlengen, meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

Het ongeval gebeurde rond 13.45 uur. Voor het slachtoffer, een 64-jarige vrouw, kon geen hulp meer baten. Omwille van het onderzoek ter plaatse werd de N41 tussen Sint-Gillis-Dendermonde en Lebbeke een tijdlang afgesloten voor het verkeer. Het parket van Dendermonde stuurde een verkeersdeskundige ter plaatse om de precieze omstandigheden te onderzoeken. Uit de eerste vaststellingen bleek dat de vrachtwagenbestuurder de fietser langs achter aanreed. De 62-jarige bestuurder legde een positieve ademtest af.

SINT-GILLIS-DENDERMONDE 13/12 (BELGA)


Bereken je boete

Actueel

 Schade door slecht wegdek?

Schade door slecht wegdek?

De slechte staat van de wegen in België is een feit dat niet ontkent kan worden. En niet alleen de wegen maar ook de fietspaden of voetpaden laten te wensen over. Wat kan u doen wanneer u schade geleden heeft ten gevolge van de slechte staat van de weg?

Lees meer
 Medische en psychologische herstelproeven

Medische en psychologische herstelproeven

Bij zware overtredingen zoals dronkenschap en rijden onder invloed van drugs of bij recidive wordt er door de rechtbank medische en/of psychologische testen opgelegd. U dient te slagen voor deze herstelproeven om uw rijbewijs terug te krijgen.

Lees meer
 GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Dinsdag 14 December 2021

GSM achter het stuur wordt strenger bestraft

Kamerleden Jef Van den Bergh (CD&V) en Joris Vandenbroucke (Vooruit) hebben een wetsvoorstel ingediend waardoor het gebruik van een smartphone achter het stuur strenger wordt bestraft. Vanaf volgend jaar wordt deze overtreding beschouwd als een overtreding van de derde graad. Een direct gevolg daarvan is dat de boete verhoogd wordt van 116 euro naar 174 euro.

Lees meer
close menu 1u