Ex-politiecommissaris Wilfried Nelissen veroordeeld tot twee jaar cel

 Ex-politiecommissaris Wilfried Nelissen veroordeeld tot twee jaar cel

Het hof van beroep in Antwerpen heeft Wilfried Nelissen (41), gewezen commissaris bij de politiezone van Borgloon, woensdag veroordeeld tot twee jaar cel en 6.000 euro boete, omdat hij meermaals gesjoemeld had met processen-verbaal. Hij werd ook voor tien jaar uit zijn rechten ontzet, wat zijn toekomst bij de politie hypothekeert. Acht andere politiemensen, onder wie ook ex-korpschef Benny Reenaers, kregen zes maanden cel - al dan niet met uitstel - of een opschorting, omdat ze hun medewerking aan het gesjoemel hadden verleend.

Nelissen was tegen twee vonnissen in beroep gegaan. De correctionele rechtbank van Tongeren had hem in november 2013 veroordeeld in drie zaken waarin er telkens valse processen-verbaal werden opgesteld na een verkeersongeval. Zo had hij in juli 2007 wellicht een ree aangereden, maar had hij in het pv geschreven dat het om een overstekende herdershond ging, zodat de verzekering zijn schade zou vergoeden. Hij kreeg toen alles samen zesendertig maanden cel, waarvan dertig effectief.

In maart 2014 kwam er nog eens twaalf maanden bij, omdat hij schade aan zijn Audi A4 voor beroepsschade had willen laten doorgaan, door valselijk te beweren dat zijn auto gesaboteerd werd door het criminele milieu. Het hof voegde woensdag de vier zaken samen en sprak één straf uit, die dus lichter uitviel dan de straffen die hij in eerste aanleg had gekregen.

In een vijfde zaak werd Benny Reenaers veroordeeld tot zes maanden cel, omdat hij in het pv over een verkeersongeval met zijn dienstwagen valselijk gesteld had dat er enkel stoffelijke schade was, terwijl er ook een gewonde was gevallen. Hij krijgt die straf bovenop een eerdere veroordeling door het hof van beroep tot twee jaar cel, waarvan een jaar effectief, voor onder meer aanranding van de eerbaarheid, schriftvervalsing en verduistering.

Bron: Belga


Bereken je boete

Actueel

 Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

Woensdag 08 Maart 2023

Update Car-Pass: ontdek hier wat er is veranderd!

De Car-Pass is een document dat fraude bij verkoop van tweedehandsvoertuigen tegengaat. Dit standaarddocument kreeg onlangs een update. We bezorgen je hieronder een handig overzicht van de laatste aanpassingen.

Lees meer
 Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Woensdag 08 Maart 2023

Slachtoffer internetfraude? Ontdek hier wat je moet doen!

Het aantal slachtoffers van internetfraude neemt nog elke dag toe. Oplichters worden dan ook steeds creatiever en professioneler. In dit artikel bespreken we kort de meest voorkomende vormen van internetfraude, enkele tips om te voorkomen dat jij het volgende slachtoffer wordt en welke juridische stappen ondernomen kunnen worden als het te laat is.

Lees meer
 Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

Maandag 13 Februari 2023

Een rijverbod ondergaan; mag ik nog een elektrische step besturen?

De elektronische step is al volledig ingeburgerd in het straatbeeld en als transportmiddel. Toch is het tot op vandaag niet duidelijk of elektrische fietsen/steps al dan niet toegelaten zijn wanneer je een rijverbod moet ondergaan. Een rijverbod betekent zoveel als een verbod om een motorvoertuig te besturen. Volgens de Wegcode wordt een motorvoertuig omschreven als “elk voertuig uitgerust met een motor, bestemd om op eigen kracht te rijden”. Een elektrische step of fiets, waarbij de motor ondersteunend werkt, valt daar niet geheel onder.

Lees meer
close menu 1u