Elke dag rijden we 25.000 dieren dood
Zondag 14 Februari 2016

Vorig jaar zijn 8,8 miljoen dieren doodgereden op de weg. Dat zijn er 25.000 per dag. Vlaams minister van Dierenwelzijn Ben Weyts roept dan ook op aandacht te hebben voor dieren bij het aanleggen van nieuwe wegen.
De cijfers komen van Natuurpunt, dat in opdracht van de Vlaamse overheid "verkeersslachtoffers" moet tellen. Uit controles van vrijwilligers en meldingen op de website waarnemingen.be blijkt dat ook veel zeldzame dieren om het leven komen bij verkeersongevallen, zoals boommarters en bunzings.
"Er is nog heel veel werk aan de winkel in Vlaanderen", zegt woordvoerder Hendrik Moeremans. "In pakweg Nederland of Duitsland zie je ze heel vaak ecoducten en andere systemen om dieren veilig van de ene kant van de weg naar de andere te loodsen. Hier hebben we ook wel wat wildroosters en ecoducten, maar het is allemaal nog veel te weinig."
Minister van Leefmilieu Joke Schauvliege (CD&V) stelt in de kranten dat er al veel inspanningen gebeuren, zoals het bouwen van ecobruggen of amfibietunnels. Minister van Dierenwelzijn Ben Weyts (N-VA) roept op aandacht te hebben voor dieren bij het aanleggen van nieuwe wegen. "Als we de komende jaren de Brusselse Ring aanpakken, wil ik dat we dat op een dierveilige manier doen."
Bron: Belga
Bereken je boete
Actueel

Maandag 03 Maart 2025
Welke aansprakelijkheid bij een ongeval op privéterrein?Wie is er aansprakelijk bij een ongeval op een privéterrein of parkeerplaats ? Intolaw bespreekt de definitie van de “openbare weg” om de verantwoordelijkheden bij dit soort ongevallen te bepalen. Heeft u behoefte aan professioneel juridisch advies voor de behandeling van uw gerechtelijk dossier? Neem contact op met Intolaw.
Lees meer
Maandag 03 Maart 2025
Opschorting van de uitspraak in België: principe en modaliteitenDe opschorting van de uitspraak, die niet verward dient te worden met de opschorting van de rijbewijsintrekking, is een coulancemaatregel die veel beklaagden wensen te verkrijgen. Maar wat is de oorsprong ervan ? Wat zijn de toepassingsvoorwaarden ? Zijn er verschillende modaliteiten ? En wat gebeurt er zodra de opschorting is verkregen ? Intolaw vat samen wat u moet weten over de opschorting van de uitspraak in België.
Lees meer
De technische keuring is een essentieel onderdeel van verkeersveiligheid. Maar mag een voertuig zonder geldige keuring nog steeds in het verkeer worden gebracht, bijvoorbeeld als de keuring is verlopen? Laten we deze stelling onderzoeken.
Lees meer